Berta Sándor

További tízezreket bocsát el a HP

Nehéz helyzetben van az átalakulóban lévő óriáscég, hatalmas karcsúsításról határozott a vezetőség.

A Hewlett-Packard tavaly októberben döntött úgy, hogy különválasztja a PC- és a nyomtatóüzletágat a IT-infrastruktúrákkal kapcsolatos, valamint a szoftver- és a szolgáltatási részlegektől. Így a jövőben a konszern két társaság formájában működhet tovább. A HP Inc. vállalatba kerülhet a PC- és a nyomtatórészleg, míg az IT-infrastruktúrákkal kapcsolatos, valamint a szoftver- és a szolgáltatási részlegek maradnak a Hewlett-Packard Enterprise cégnél.

Nos, most kiderült, hogy az átszervezések miatti eddigi leépítéseket újabbak követhetik. A Hewlett-Packard a mostani elbocsátási hullám keretében 55 000 embert küldött, illetve küld el, azonban akár további 30 000 munkahely is megszűnhet. Az eredeti tervek még 25 000 állás megszüntetéséről szóltak, de ez a szám azután 55 000-re nőtt. A HP tavaly október 31-én még 302 000 alkalmazottat foglalkoztatott.

A költségek csökkentésével elvileg 2,7 milliárd dollárt lehet majd megtakarítani. Az átalakulás november elsejéig zárul le. Meg Whitman, az óriáscég első embere szerint az új takarékossági intézkedések feleslegessé tesznek minden további átszervezést. Az eddigi lépések egyébként több mint 3 milliárd dollárba kerültek, de néhány éven belül megtérülhetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gauge #1
    Az elfogadhatjuk, hogy egy cég a racionalizálás során elbocsáthat emberek. Azt nehezen lehet elfogadni, hogy évek óta csak erről hallani, s gyakorlatilag semmit sem a HP termékeiről és/vagy szolgáltatásiról. Kezd úgy tűnni, hogy inkább a felsővezetésen kellene változtatni, hiszen a folyamatos leépítések inkább arról árulkodnak, h gyakorlatilag az éppen divatos stratégia vagy nagyon nem hatékony vagy nem hatékonyan kerül végrehajtásra...