SG.hu

Egyre több helyen fizethetünk a mobilunkkal

A MasterPass tranzakciók száma Európában átlagosan havi 40 százalékkal emelkedett az elmúlt hat hónapban - jelentette be a MasterCard.

A kártyatársaság fizetési megoldását jelenleg a világ 24 országában fogadják el, legutóbb Magyarországon, Németországban, Belgiumban és Törökországban vezették be. Hazánkban elsőként az OTP Bank fejlesztése, az OTPay alkalmazás részeként jelent meg, ám más bankok ügyfelei számára is elérhető. A szolgáltatás segítségével a vásárló bárhol, bármikor, bármely mobileszközét (IOS és Android) használva fizethet, és ehhez mindössze néhány kattintás szükséges.

Európában már számos különböző iparágban tevékenykedő kereskedő elfogadja a MasterPass alapú fizetést webáruházában vagy mobilalkalmazásában. Ilyen például Németországban a Shopgate vagy a TECHNIKdirekt, az Egyesült Királyságban a Qkr! alkalmazást használó hamarosan 500 különböző étterem, valamint a legnagyobb jegyárusító oldalak, mint például a Lastminute.com és az Eventim.

Olaszországban a 2013-as bevezetése óta már az összes internetes kereskedő 40 százaléka, köztük a tíz legnépszerűbb is lehetővé tette a vásárlók számára, hogy MasterPass segítségével fizessenek. A szolgáltatást a közlekedésben is alkalmazzák: az olaszoknál az Alitalia Airlines és a Trenitalia, a cseheknél a Czech Railways, a törököknél pedig a Bi Taksi utasai fizethetnek gyorsabban ilyen módon. A hazai elfogadóhelyek száma is folyamatosan bővül, többek között az A38, a Shopline, a GRoby, a Pizza.hu, a falatozz.hu, a Notebook.hu, a JátékNet, a Bortársaság és a Ticketportal oldalain lehet az alkalmazással fizetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!