Berta Sándor

Olcsó táblagépet dobna piacra az Amazon?

A kereskedőcég az új készülékkel alaposan megváltoztathatná az erőviszonyokat.

Az Amazon azt tervezi, hogy 50 dolláros tábla PC-t dob piacra, amely jóval olcsóbb lenne, mint az Apple iPad és a legtöbb Androidot futtató modell. Az aktuális Kindle Fire HD 6 jelenleg 99 dollárba kerül. A 6 hüvelykes képernyővel felszerelt új termék még karácsony előtt megjelenne. Az Amazon egyelőre nem akarta kommentálni a The Wall Street Journal által közölt információkat.

Az olcsó táblagéppel a társaság teljesen új célközönséget célozhatna meg, ugyanakkor a vásárlóknak az alacsony árért cserébe alighanem kompromisszumokat kellene kötniük a képminőség és a teljesítmény tekintetében. Frank Gillett, a Forrester Research elemzője szerint kérdéses, hogy az emberek tolerálni fogják-e a sokkal rosszabb felhasználói élményeket csak azért, mert a tábla PC 50 dollárba kerül majd. Az Amazonnak óvatosnak kell lennie abban a tekintetben, hogy mit ad fel az alacsony ár miatt.

A The Wall Street Journal úgy gondolta, hogy az olcsó árnak köszönhetően aligha lesz sztereóhangzás, csak mono. Jeff Bezos cégvezető célul tűzte ki azt is, hogy az elektronikus könyvolvasóknál is 50 dollár lehet a felső határ, azonban az utóbbiaknál ezt nehezebb kivitelezni, mert az E-Ink technológiás kijelzők ehhez túl drágák. Az amerikai újság emellett azt is megszellőztette, hogy az Amazon 8 és 10 hüvelykes táblagépeket is piacra dobna. Az új információk azért is érdekesek, mert augusztus végén még arról írtunk, hogy az Amazon jegelheti a hardverprojektjeit és egyúttal a Lab126 nevű hardverlaboratórium több tucat munkatársát is kirúgták. A drasztikus lépésről a Fire Phone bukása miatt döntött a vállalat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #5
    Ha jól látom akcióban a tescos op3ndott tablet 15ezer forint volt a múlt karácsonykor is, meg nemrég megint annyi volt, azt nézd meg milyen vas van benne. (hagyjuk hogy a rendes ára mennyi ha félévente egyszer 15ezerért lehet kapni)

    Amiatt írtam amit írtam.
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2015.09.11. 12:23:25
  • Cat #4
    10 éve nem voltak ilyen erőforrásigényesek egyszerű weblapok, nem volt ennyi videós tudósítás, stb.
  • zola2000 #3
    Ma már olcsó a technológia, a teljesen olcsó gépek is meglepően használhatóak, persze ebbe biztos beleköt mindenki aki jobbhoz szokott (pl én) de tegye a szívére a kezét mindenki: ha 10 éve a kezébe vett volna egy mai 10ezer forintért kapható telefont vagy tabletet, akkor is azt mondaná hogy használhatatlan szar" ?
  • j0nNyKa #2
    teszt