SG.hu

Együttműködésekkel növelné a nagyfelbontású tartalmak mennyiségét az LG

Az LG Electronics (LG), számos népszerű műsor- és tartalomszolgáltatóval együttműködésben a berlini IFA 2015 kiállításon HDR-képes (High Dynamic Range - széles dinamikatartomány) tévé és műsorszolgáltató technológiákat mutat be. A fénypont minden bizonnyal a BBC K&F részlegének demonstrációja lesz, amikor LG 4K OLED tévékre továbbítanak majd HDR-tartalmakat.

Az LG a világon először tart HDR Hybrid broadcast broadband TV 2.0 (HbbTV 2.0) tartalom-bemutatót LG 4K OLED TV-ken. A BBC HDR-tartalmát az EBU (European Broadcasting Union) HTTP-n keresztül streameli, melyhez MPEG DASH adaptív bitrate technológiát, más néven Dinamikus Adaptív Streaminget használnak majd. Ez a technológia hagyományos HTTP szerverekről HDR-tartalmak internetes streamelését teszi lehetővé. Az LG és partnerei emellett az SES ASTRA műholdas rendszerének használatával a műholdas HDR tartalomsugárzást is bemutatják. Az ASTRA, a világ egyik vezető műholdas műsorszolgáltatója és hálózatuk 312 millió háztartásba jut el, köztük 154 millió európai otthonba.


Az LG stand látogatói a BROADCOM set-top box berendezésén HDMI kábelen keresztül továbbítva is tesztelhetik a HDR-tartalmak nyújtotta élményt. A közönség így saját szemmel is összevetheti a HDR- és a jelenlegi iparági szabvány tartalmak közötti vizuális különbségeket. "A legnagyobb európai fogyasztói elektronikai rendezvény, az IFA nyújtotta lehetőséget arra szeretnénk felhasználni, hogy növeljük a HDR technológia ismertségét, mely kitűnően illeszkedik az OLED TV-khez" - nyilatkozta Lee In-kyu, az LG Electronics Home Entertainment vezető alelnöke és televízió üzletágának vezetője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!