Berta Sándor

Az Adidasé a Runtastic

A sportszergyártó 220 millió eurót fizetett az osztrák startupért.

Az Adidas a Runtastic megvásárlásával teljesen új szintre lépne. A tervei között szerepel, hogy inspirálja a sportolókat és lehetővé tegye, hogy a lehető legjobban profitáljanak a mozgás hatásából. Az Adidas volt az első olyan márka az ágazatban, amely átfogóan alkalmazta az adatelemzéseket az atlétáknál, s a sporttudományokban, a szenzortechnikában, a viselhető termékek és a digitális kommunikációs platformok területén végrehajtott több évtizedes befektetéseinek köszönhetően sokat tett a sportinnovációért, valamint az ágazatot megváltoztató technológiák kifejlesztéséért.

A Runtasticot 2009-ben alapították, eddig több mint 140 millió letöltéssel és körülbelül 70 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedhet. A cég a legsokoldalúbb globális szereplőnek számít az egészségügyi és fitneszalkalmazások piacán. Jelenleg 20 programja érhető el összesen 18 nyelven és nagyon aktív felhasználói közösséget tudhat maga mögött.

A mostani üzlettel jól járt az Axel Springer is, amely eddig 50,1 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett a vállalkozásban. További részvényesek voltak az alapítók, Florian Gschwandtner, Alfred Luger, René Giretzlehner és Christian Kaar, akik - az Adidason belül - tovább fognak dolgozni és a Runtastic üzleti tevékenységét vezetik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #1
    HOPPÁ!!!!!!

    Adidas miCoach szerintem a létező legjobb futós app (meg méz ezernyi más egyben!), a Runstatic-ot is sokan ott emlegetik a dobogón. Nagyon meglepő a felvásárlás, bár ahogy én látom az Adidas egyszerűen ki akarja szorítani a piacról a futós app konkurenseit.

    Az a nagy helyzet én már most (3 évnyi edzés után) ott tartok, hogy zokszó nélkül fizetnék havi díjat is az appjukért annyira qrva jó :-)