MTI

Borzasztó drága a vasúti-közúti kereszteződések bekamerázása

A MÁV Magyar Államvasutak Zrt. 99 vasúti-közúti kereszteződésben kívánt kamerákat telepíteni, de a nyílt közbeszerzésre érkezett három ajánlat közül a legelőnyösebb is közel háromszorosa volt a rendelkezésre álló összegnek, így a tender eredménytelen lett - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A vasúttársaság a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében, a "MÁV Zrt. közlekedésbiztonsági projektjei" címmel írt ki pályázatot. A kamerával felszerelt vasúti átjárók az ország egész területén megtalálhatók lettek volna. Az ajánlattevők a következők voltak: Dunántúli-Metalelektro Konzorcium, amelynek tagjai a Dunántúli Távközlési és Biztosítóberendezési Építő Kft., valamint a Metalelektro Méréstechnikai Kft. voltak; a magát egyszerűen Konzorciumnak nevező három cég, a Senit Kft., a Rail Safe Kft., valamint a Vágány-Szerviz Kft.; és egyedüli ajánlattevőként a Termini-Rail Kft.

A közbeszerzési eljárás azért lett eredménytelen, mert az ajánlatkérő mindössze 202 millió forinttal rendelkezett, ezzel szemben az összességében legelőnyösebb ajánlat - ez a Dunántúli-Metalelektro Konzorciumé - nettó 598 millió forint volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!