SG.hu

Ezek a legnagyobb magyarországi webáruházak

A GKI Digital - Magyarországon elsőként - publikálta a magyar piac 1400 aktív webáruháza közül a 10 legnagyobb e-kereskedő rangsorát.

Magyarországon elsőként a GKI Digital készített az iparági szereplőkről forgalmi adatok szerinti nyilvános rangsort. A cég közleménye szerint az összeállítás során magyarországi cégnek tekintették mindazon szereplőket, melyek magyar tulajdonban vannak, vagy rendelkeznek az országban hivatalos képviselettel, leányvállalattal. Az összehasonlítási alapot pedig a 2014-es online árbevétel adta. A lista rangsorát 1400 webáruházat érintő piackutatásuk és szakértői elemzésük segítségével képezték, a kapott adatokat pedig összevetették a cégek nyilvánosan is elérhető adataival.

Adataik szerint a 10 legnagyobb e-kereskedő összesített online értékesítésből származó árbevétele tavaly meghaladta az 50 milliárd forintot, melyhez együttesen közel 3 millió vásárlás társult. A lista élére a 2014-es eredményei alapján az Extreme Digital került, ezzel ő lett Magyarország legnagyobb forgalmú e-kereskedője. Kategórián kivüli szereplő a román eMAG, de a magyar piacra gyakorolt hatása hatalmas, masszív marketing tevékenysége és márka-ereje miatt, a 2014-es eredményei alapján a lista harmadik helyét foglalná el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!