MTI

Szlovéniában büntethetővé tennék a hírportálokat a kommentek miatt

Az új, közvitára bocsátott szlovén médiatörvény-tervezet szerint büntethetők lesznek azok a hírportálok és egyéb internetes felületek, amelyeken személyiségi jogokat sértő kommentek jelennek meg - írta a Delo szlovén napilap.

Ha a hozzászólásokat nem törlik, a főszerkesztőket akár másfél millió forint kártérítés megfizetésére kötelezhetik. A kulturális minisztérium által közvitára bocsátott törvénytervezet megosztotta a közvéleményt: egyesek szerint a politikai korrektség égisze alatt a szólásszabadságot próbálják korlátozni, mások cenzúráról beszélnek. A szankciók bevezetésére, valamint az olvasók és a hallgatók sértő kommentjeinek törlésére a tárca szerint azért van szükség, hogy megakadályozzák a gyűlöletbeszéd terjedését.

Amennyiben a törvényt megszavazza a parlament, amelyben Miro Cerar miniszterelnök balközép koalíciójának többsége van, a lapszerkesztőknek világos szabályokat kell hozniuk arról, mely kommentek elfogadhatóak és melyek nem jelentethetőek meg. A feltételeket pedig szigorúan be is kell tartaniuk - jegyezte meg az újság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • errorista #4
    http://m.sg.hu/cikkek/113046
  • errorista #3
    itthon mi a helyzet?
  • Amergin #2
    Terjed a cenzúra....hiába csípi a szemét sokaknak a szólás szabadsága.
    Érdekes, hogy a nemlétező ún. "gyülöletbeszédet" a szájkosártörvények elfogadtatásához kiagyalók általában nagy szószólói a "toleranciának".
    Ez persze addig terjed, amíg az ő hülyeségüket vagy a devianciát kell tolerálnia a népnek.
    Akkor, amikor nekik kellene toleránsnak lenni a nekik nem tetsző véleményekkel, akkor már megszűnik a híres nevezetes toleranciájuk.
    Erről ennyit.

    Toleranciabajnokoknak: miért is nem toleráns valaki az úgynevezett "gyűlöletbeszéd"-del szemben?
    Ott mutathatná meg, hogy mennyire szereti és gyakorolja a toleranciát és mennyire gondolja azt komolyan...
  • Skylake #1
    Na, az ottani baromarcú politikusok is feltalálták a melegvizet. Mondjuk addig jó, amíg ezek az öltönyös tetűk csak ennyire értenek az IT-hez. Megoldás: Disqus és társai.