SG.hu

200 Tbyte adattárolót állított üzembe az Antenna Hungária

A Lantel rendszerintegrátor és a Huawei Enterprise üzletága két, egyenként 100 Tbyte kapacitású, úgynevezett OceanStor 5300V3 adattárolót állított üzembe az Antenna Hungária Zrt. számára.

A cégek között megkötött megállapodás értéke több 10 millió forint, amely keretében a Huawei az adattárolók üzemeltetéséhez teljeskörű szolgáltatást biztosít 5 éven keresztül. Ez magába foglalja a garanciát és kiterjed a szoftverfrissítésre, a hardware karbantartására is. Az OceanStor 5300V3 adattárolókat alkalmaznak például Hong Kongban a Phoenix TV-nél, Svédországban az Online Backup Company-nál, Németországban a Der Spiegel kiadóvállalatnál és Lengyelországban a Varsói Orvostudományi Egyetemen.

Az Antenna Hungáriával most nyilvánosságra hozott együttműködés mégis azért különleges, mert a Huawei ehhez az adattárolójához kifejezetten az Antenna Hungária számára egyedileg fejlesztett ki egy olyan szoftveres funkciót, amely webes műsorszórást tesz lehetővé. Ehhez a típusú adattárolóhoz korábban nem volt a Huaweinek ilyen funkciója, bár a létrehozása szerepelt a Huawei jövőbeli tervei között. Az Antenna Hungáriának fontos szerepe volt abban, hogy a fejlesztés a tervezett időnél korábban megtörténjen.

Az adattárolók lehetővé teszik az Antenna Hungária meglévő tartalomszolgáltatásának tárhelykapacitási növelését, a tartalomszolgáltatás kiterjesztését és a vállalat szolgáltatás-portfóliójának bővítését is - mondta el Dömsödi János, az Antenna Hungária műszaki igazgatója az eseményen.

A tároló egyesített (unified) tárolási réteget biztosít a felhő alapú IT rendszerek számára és adatvédelmi, menedzsment és teljesítményoptimalizáló szoftvereket kínál a felhasználók számára. "A most üzembe helyezett két adattároló alkalmazásával nincs szükség semmilyen hozzáadott más termékre ahhoz, hogy az ezeken tárolt tartalmat a műsorszórás számára elérhetővé tegyük." - mondta el Rakoncza Zsolt, a Huawei Technologies Hungary Enterprise üzletágának vezetője. "Nincs szükség további eszközberuházásra, illetve üzemeltetésre. Így csökkenthető az energiafelhasználás, s ezáltal az ökológiai lábnyom is."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!