Gyurkity Péter

Kiszivárgott a harmadik Moto X

Az új generáció szeptemberben bukkanhat fel, a nagy durranás azonban elmaradhat.

Tavaly ősszel mutatkozott be a nagyközönség előtt a Moto X sorrendben második verziója, azóta azonban több rivális gyártó is lerántotta a leplet saját új idei megoldásairól, ezzel a Motorola némileg lemaradt a sorban. Ezt a hiányt ezúttal is szeptemberben pótolnák, néhány hardveres részlet azonban már most kiszivárgott a világhálóra.

A friss értesülés szerint a harmadik generációs Moto X ugyanazon kijelzőt kapná meg, amelyet már a DROID Turbo esetében is láthattunk, vagyis mérete 5,2 hüvelyk lenne, amihez Quad HD, azaz 1440 x 2560 pixel felbontás, valamint 565 ppi pixelsűrűség csatlakozna. Ez érthető lépés lenne a cég részéről, hiszen a tavalyi fejlesztést azóta az említett készülék, valamint a szintén általuk összerakott Nexus 6 is meghaladta, legalábbis hardveres értelemben, ezért is lenne szükség az idei utód minél előbbi bevezetésére.

A processzor feladatait itt is a Snapdragon 808 látná el, mégpedig hat maggal, vagyis a nyolcmagos Snapdragon 810 alkalmazásától ők is eltekintenének. Ehhez 4 GB RAM, egy alapesetben 32 vagy 64 GB-os belső tároló, egy 16 megapixeles ClearPixel hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 3280 mAh-s akkumulátor társul majd, legalábbis a külső forrás szerint. A szoftveres oldalon a megjelenés pillanatában az Android 5.1.1 futna, ez nyilván a későbbiek folyamán tovább frissíthető lesz.

Ahogy azt említettük, a hivatalos bemutató szeptemberben esedékes, ezt rövid időn belül követné a megjelenés, egyelőre ismeretlen áron és menetrenddel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!