Gyurkity Péter

Bemutat­­kozott az LG G4

A hivatalos bemutató visszaigazolta az előzetes híreket, a telefon a vizualitásra helyezi a hangsúlyt.

Az LG új csúcskategóriás okostelefonjának főbb részletei már a hivatalos bemutató előtt kiszivárogtak, mégpedig egy rövid ideig elérhető honlap révén. Most a nagyközönség előtt is bemutatkozott a készülék, ahogy arra a korábban megjelent időpont alapján számíthattunk.

A bemutató rövid bevezetővel, majd pedig egy videóval indult, ebből már látszott, hogy valóban a korábbi hiba miatt kiszivárgott külsőt láthatjuk majd a boltok polcain. A beszédben az eleganciát, valamint a komfortérzést emelték ki, ezt követte az f/1.8 lézeres autofókusz kamera, valamint az IPS Quantum Display névre hallgató kijelző által nyújtott vizuális élmény kihangsúlyozása, amelyet az LG UX 4.0 kezelőfelület egészít ki, letisztult élményt nyújtva. A Qualcommal folytatott szoros együttműködés eredményeként mutatták be a Snapdragon 808 chipet, amely a modem és az Adreno 4xx grafikus vezérlő révén gyors LTE-elérést, 4K-videók rögzítésének lehetőségét, valamint energiahatékony használatot biztosít, a cég szerint több, mint egy napon keresztüli üzemidővel, amelyet a 3000 mAh-s cserélhető akkumulátor biztosít.


A hajlított kivitel 20 százalékkal hivatott növelni a telefon időtállóságát a teljesen sima tepsifonokhoz képest, az illetékesek szerint jobban kézre is áll, többek között az opcionálisan választható, hátlapot beborító bőr bevonatnak köszönhetően - ez alatt fém keret és kerámia hátlap található. A már említett hátoldali, f/1.8 lencsével, valamint a z-tengellyel kiegészülő OIS 2.0-val ellátott kamera kevesebb fény esetén is jobb, élethűbb színeket felvonultató képeket készít, ezeket pedig RAW formátumban is elmenthetjük. A kamerát akár a hátoldalon található fizikai hangerőgomb dupla lenyomásával is aktiválhatjuk, a kézi üzemmód révén pedig tovább optimalizálhatjuk a képkészítés folyamatát. Az előlapon egy 8 megapixeles kamera kapott helyet, ezt érintés nélkül is elsüthetjük, míg a megfelelő kapacitásról microSD-kártya révén gondoskodhatunk.


A kijelző az elmondottak alapján mélyebb feketét, nagyobb fényerőt, jobb színeket és kontrasztot (1500 : 1) biztosít. Az értesítők figyelmeztetnek arra, ha a kijelző kikapcsolt állapotában felesleges alkalmazások futnak a háttérben, ezzel is növelhetjük az üzemidőt. A kezelőfelület több app esetében is gyorsulást és nagyobb kényelmet ígér, itt a Gallery, a Calendar, a Quick Help, valamint a Smart Notice értesítők szerepeltek a felsorolásban. A Google a szokásos 15 GB mellé 2 éven keresztül további 200 GB Drive tárhelyet biztosít, ezt a Nexus telefonokhoz hasonlóan az ott alapértelmezett módon elérhető alkalmazások egészítik ki - a belépést akár Google ID-vel is elvégezhetjük.

Az árról és a megjelenés menetrendjéről nem esett szó, erre valószínűleg nem kell sokáig várnunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsoltee_a_bator #9
    A kamerat es a kepernyot leszamitva, iden az.

    A snapdragon 808 soc a szuk keresztmetszet: http://blog.gsmarena.com/lg-g4-performance-benchmark-results/

    A CPU meg a ram sebesseg csak hagyjan, de a GPU 20% -al lassabb, mint ami a snapdragon 805-ben van (ez van pl a tavalyi samsung note es nexusban). A QHD felbontassal egyutt nem biztos, hogy szerencses kombinacio. A gorilla 4-et sem kellett volna kisporolni, mikor vegre a tores teren lepett elore..

    Nem mondom, hogy gyenge cucc, de a 2015 csucsmobilokkal nem fog egy ligaban jatszani. Nincs az a best buy benyomasa, ami a g2 es a g3-nal voltak.
  • tomboy013 #8
    Középkategóriás hardver? :D jó a humorod.
  • Zsoltee_a_bator #7
    Samsung S3 -re raktam meg Cyanogenmod-ot, mert lassu volt szerencsetlen, eg es fold volt kulonbseg.

    Aztan valtottam Lg g2-re. A bloatware nagy reszet uninstallalni lehet, a maradekot meg disabled-re rakni. Azota is olyan gyors es hasznalhato, hogy eszem agaban nincs modolni sem.

    A g3-at nem hasznaltam / kovettem, de a g4 -en elvileg visszavettek a hulladekbol es eleg kozel van az alap androidhoz is. A gond a g4-el valoszinuleg nem a szoftver lesz, hanem a (kameran kivul) kozepkategorias hardver.
    Utoljára szerkesztette: Zsoltee_a_bator, 2015.04.29. 15:48:08
  • SupraMKIII #6
    "ha a kijelző kikapcsolt állapotában felesleges alkalmazások futnak a háttérben"

    Vajon honnan tudja, hogy nekem mi felesleges?!?! Ezt a hülyeséget...

    Egyébként a nexus eszközöket leszámítva én még csak hulladékkal működésképttelenné lassított eszközt láttam. Nem véletlenül nem veszek frissen megjelent telefont, amint megjön és látszik hogy nem hardver hibás, megy rá a másik rom.
    És láss csodát, nem akad, használható a menü, van üres memória, stb, stb.
    A note 3-ról emlékeim szerint a root után 34 olyan alkalmazást vettem le, amiről biztosan tudtam, hogy SOHA nem fogom megnyitni. Nooooooormális?!?! :-)
  • Jaffa 2843 #5
    A kedves cikkíró ostobasága... Droptest-ben kisebb eséllyel törik ha pofára esik.
  • ddt500 #4
    Ezt valaki megmagyarázná nekem: "A hajlított kivitel 20 százalékkal hivatott növelni a telefon időtállóságát a teljesen sima tepsifonokhoz képest"
    Nem egy év alatt fog elavulni hanem 15 hónap alatt?
  • SlayR #3
    Elárulnám nem szaggat mindenhol leírták, hogy teljesen jól megoldották a szoftvert...és csak súgok samsungon is van ahol szaggatna ha nemfednék el animációkkal (és az lg nem gyárt szoftvert :)
    Utoljára szerkesztette: SlayR, 2015.04.28. 21:49:04
  • Gabbbbbbbbbbbb #2
    Ne haragudj, de szerinted melyik androidos telefont gyártó cég ért a szoftver gyártáshoz?
  • arty #1
    szaggatós, bloatware appokkal teleszórt, lg féle fosdroiddal... alig várom! (NEM!!)

    (van a családban jópár lg, a nexusomon tul egyiket sem nevezném igazán használhatónak. lg felhagyhatna a szoftvergyártással, ahoz nem értenek, az fix.)