Berta Sándor

Nem a luxusórákkal akar versenyezni az Apple

Az Apple főtervezője szerint a mechanikus órákat nem lehet, és nem is céljuk kiváltani.

Jony Ive a Conde Nast International Luxury Conference nevű rendezvényen fejtette ki a véleményét az Apple Watch kapcsán, és az egyik kollégáját, Marc Newsont is meginterjúvolta Suzy Menkes divatszerkesztő. A teljes interjú most vált elérhetővé a legnépszerűbb videomegosztó platformon. Ive elmondta, hogy az iPhone készülékkel ellentétben, amelyet azért alkottak meg, mert elégedetlenek voltak a meglévő okostelefonokkal, az órákat nem akarják jobbá tenni. Kiemelte, hogy nem az a céljuk, hogy a luxustermékekkel konkuráljanak, annak ellenére, hogy az Apple Watch Edition akár 18 000 euróba is kerülhet.


Ive hozzátette, hogy ő és Marc is évek óta gyűjtenek mechanikus órákat és azokat nem is lehet kiváltani. Nem hiszi, hogy ezeket a csodálatos szerkezeteket össze lehetne hasonlítani egy olyan termékkel, mint az Apple Watch, amely átfogó funkciókat és képességeket kínál, és amik száma ráadásul a jövőben nőni fog. Ők csak felismerték, hogy a csukló egy kiváló hely lehet a technika számára.

A menedzser hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem akartak a luxustermékek piacán megjelenni. Az elképzelésük ugyanaz maradt, vagyis fogni egy figyelemre méltó technikát és azt egyre inkább személyre szabni. Az Apple Watch számos célra, akár egészségügyi dolgokra vagy a majdnem megszakítás nélküli kommunikációhoz is hasznos lehet. Phil Libin, az Evernote vezetője azt nyilatkozta, hogy biztos abban, hogy az Apple Watch lesz az első olyan okosóra, amely tömegesen elterjedhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #7
    Még semmit nem tudunk a HomeKit-ről és hogy milyen mértékben működik majd együtt az órával. Kaphat az óra egész komoly szerepet is, mint állandóan "kéznél lévő" és beazonosított dolog (tehát az óra pontosan tudja, hogy kinek a kezén van).
    Beléptető rendszerektől kezdve a lakásvezérlésig - sok kontextusban lehet majd használni.
  • kvp #6
    Az igazan hasznalhato technologia meg nem jelent meg. Ellenben az apple-nek van akkora felhasznaloi bazisa, hogy el tudjanak adni belole legalabb annyit mint az apple tv-bol. Viszont ahogy az iphone kiszoritotta az ipod-ot a piacrol, ugy a mostani okosora sem alkalmas meg az iphone levaltasara, tehat nem fognak az emberek tomegesen atallni ra. Nagyjabol elmondhatjuk, hogy ennek az alapja az, hogy a tobbseg egy kutyut szeretne hasznalni mindenre. Elobb-utobb erre lehetosege is lesz, tehat egy csuklon hordott kis gep alkalmas lesz desktop-nak is. A kerdes az, hogy akkoriban melyik form factor lesz eppen a legnepszerubb.

    Viszont ha meg fejlodik par generaciot es megoldjak azt, hogy kivaltsa az iphone-t, akkor van eselye. Egyebkent pedig varhatoan ugyanolyan nepszeru lesz mint a fent emlitett apple tv vagy az ugyancsak iphone kiegeszito, futocipobe rakhato lepesszamlalo. Veszik az emberek, de nem ezek az apple fo termekei.
  • asgh #5
    Az okosórák már a hatvanas évek sci-fijeiben is megjelentek, mint ötlet, tehát ennyi erővel egyetlen okosóra gyártó sem innovatív.
    A kérdés inkább az, hogy az iPhone mintájára elterjed-e az okosóra is, mint mindennapi tárgy, vagy megmarad kuriózumnak. Az már most jól látszik, hogy a többi gyártó hiába előzte be az apple-t, nem tudott trendet csinálni belőle.
  • nemethge #4
    "Ők csak felismerték, hogy a csukló egy kiváló hely lehet a technika számára."

    Persze mert erre eddig senki nem jött rá, éljen a harapottalma innovációja :D
  • M2 #3
    "Nem a luxusórákkal akar versenyezni az Apple"

    Az nagyjából olyan is lenne, mint egy ezeröcsivel odaállni az F1 rajtrácsra.
  • mortep #2
    Ja és ezért nem készítették tartósra
  • ProgServ #1
    Ive bácsi kicsit meghízott.