Gyurkity Péter

Alacsony áron jön a Xiaomi Mi 4i

A kínai gyártó bemutatta legújabb készülékét, amely erős hardvert kínál alacsony áron.

Indiában került sor a cég hivatalos bemutatójára, amelynek során lerántották a leplet az Mi 4i okostelefonról. Mivel az illetékesek elmondása szerint maga a név is az ázsiai országra utal, nem meglepő, hogy a készülék az első körben kizárólag itt lesz elérhető, ennél is fontosabb azonban, hogy milyen áron kínálja saját hardveres összeállítását.

A Xiaomi Mi 4i ugyanis egy kereken 5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzővel érkezik, amelyet a Sharp/JDI szállít, ehhez pedig a Qualcomm indiai részlege által tervezett Snapdragon 615 chip társul, immár 64 biten, nyolc magot, valamint 1,7 és 1,1 GHz-es órajelet kínálva. A listán emellett 2 GB RAM, egy alapesetben 16 GB-os belső tároló, a leginkább az iPhone 5C külsejéhez hasonlítható műanyag burkolat (amely számos eltérő színben lesz kapható), egy hátoldali 13 megapixeles f/2.0, Sony és Samsung érzékelővel szállított kamera, annak 5 megapixeles f/1.8 lencsés előlapi társa, valamint egy 3120 mAh-s akkumulátor található.

Érdekesség, hogy az új változat 12 százalékkal vékonyabb és 13 százalékkal könnyebb az eredeti Mi 4-hez képest, amelyben többek között az új akkumulátor segít. Ez utóbbi ugyanis fizikai méretében kisebb, ám mégis az eredeti példánynál nagyobb kapacitást kínál, mi több, itt a gyorstöltési funkció is elérhető, amelynek köszönhetően egy óra alatt 40 százalékra tölthető fel a készülék.

Ahogy említettük, a telefon az első körben kizárólag Indiában lesz kapható, itt már regisztrálni is lehet az április 30-án induló első értékesítési hullámra, ezt pedig belátható időn belül további ázsiai országok követik majd. A készülék ára mindössze 200 dollárnak felel meg, amely igencsak kedvezőnek mondható, különös tekintettel a független jellegre. Nincs kizárva, hogy a fejlesztés az egyéb régiókban is megjelenik majd, ám erről hivatalos információ egyelőre nem elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakkerman #4
    nem kell követni mindenáron az új trendeket,meg mindig megvenni a legutolsó készüléket,de ettől még igenis fejlesszenek,és rakjanak 8 magot a telefonba ha épp már ott tart a technológia.
  • zola2000 #3
    De ha megnyitsz mobilon egy videót, és miracastal kirakod tvre, akkor nem árt a fullhd, meg akkor sem, ha veszel egy cardboardot.
  • tobias88 #1
    Vicc, nálunk meg 130 ezer forintba kerül majd ha jön egyáltalán