Berta Sándor

Elárverezték a pápa iPad készülékét

Az eszközért 30 500 dollár folyt be, amelyet egy iskolai projekt támogatására fordítanak.

Ferenc pápa az uruguayi Gonzalo Aemilius atyának nyújtotta át a készüléket és azt mondta neki, hogy kezdjen vele valami jó dolgot. Aemilius a Francisco de Paysandu iskolának adományozta a tabletet, amely megpróbálta azt előbb a Sotheby's, majd a Christie's aukciósház segítségével elárvereztetni, de nem járt sikerrel. Az intézmény ezután bízta meg a Montevideóban lévő Castells aukciósházat, amelynek az erőfeszítéseit végül siker koronázta.

Mint most kiderült, végül valaki telefonon tette a legmagasabb ajánlatot, az összeget egy iskolai projektnek adományozzák majd. Az iPad hátoldalán az olvasható, hogy: "Őszentsége Ferenc. Servizio Internet Vaticano, 2013. március". A csomag részét képezte meg a pápa személyi titkára, Fabian Pedacchio Leaniz által aláírt tanúsítvány és egy fekete Logitech-billentyűzet is.


Ferenc pápa meglehetősen nyitottan viszonyul a technikai dolgokhoz. Az internetet Isten ajándékának tartja, bár azt mindig hangsúlyozza, hogy ő borzasztóan bánik a technológiával. Ettől függetlenül több nyelven oszt meg üzeneteket a Twitter-csatornáján. Egyébként nem ez az első eset, hogy a pápa eladományozza valamelyik személyes tárgyát. Tavaly például Párizsban eladta a Harley-Davidson motorját, amelyért kereken 241 500 eurót kapott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!