Berta Sándor

Facebookon keresztül is elküldhetők a válási papírok

Az ügyben a helyi bíróság döntött, ugyanakkor csupán egy vészmegoldásról van szó.

Egy New York-i nő a válási papírjait a közösségi platformon keresztül, közvetlen üzenetben küldheti el a férjének - határozott a New York-i legfelsőbb bíróság. A döntésre azért került sor, mert a nő a 2009-es esküvő óta nem találta a férfit és soha nem is laktak együtt.

A nő és a hatóságok sem a férj tartózkodási helyét, sem a munkaadóját nem találták meg. Még a felfogadott magánnyomozó erőfeszítéseit sem koronázta siker. Matthew Cooper New York-i bíró ezután engedélyezte a szokatlan lépést, mert úgy vélte, hogy az újságokban megjelentetett hirdetés sem vezetne eredményre. A férj és a feleség a szakításuk után Facebookon és telefonon keresztül is tartották kapcsolatot. Ennek ellenére a férfi elutasította, hogy a válási papírok átvétele céljából találkozzon valakivel.

A papírok csak akkor tekinthetők kézbesítettnek, ha a nő ügyvédje három héten át hetente egy üzenetet hagy az illetőnek, emellett meg kell próbálnia a férjet telefonon és rövid szöveges üzenetben is elérni. Az első kapcsolatfelvételi kísérletre már sor is került, de sikertelen volt. A férj a válásba sem akart beleegyezni. Korábban azt ígérte a nőnek, hogy teljesíti a kívánságát és Ghánában fogja feleségül venni, de később meggondolta magát - mindketten az afrikai államból származnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lacee86 #1
    Would you like to accept the divorcing request? YES/NO