Gyurkity Péter

Megjelent a OnePlus operációs rendszere

Az ígéreteknek megfelelően elkészült a szoftver, amely egyelőre kevés új funkciót kínál.

Az eddig egyetlen megjelent készülékéről ismert cég még tavaly tett ígéretet saját mobil operációs rendszer elkészítésére és bemutatására, amely azonban az eredetileg használt szoftverhez hasonlóan szintén az Android módosításaként fogható fel, hiszen itt a letisztult élményre és a megszokott alkalmazások jelenlétére helyezték a hangsúlyt, nem pedig egy teljesen új platformra, amelynek (egyetlen készülékkel) nem sok esélye lenne a nagyokkal szemben. Most elérkezett a fontos dátum, letölthető a friss telepítő.

A hivatalos blogbejegyzésből kiderül, hogy a szoftvert nem kifejezetten a teljesen kezdőknek ajánlják, hiszen itt a ROM telepítéséről, valamint jó eséllyel a korai hibákról is szó van, amelyek megkeseríthetik életünket. Az első beszámolók mindenesetre többnyire pozitív hangvétellel futottak be, bár maga a szoftver nem kínál semmi forradalmit, itt egyszerűen a kezelőfelület lecsupaszításáról, valamint az alapértelmezett és a csapat által fontosnak tartott alkalmazások jelenlétéről beszélhetünk. A mellékelt videóban sorra veszik a főbb pontokat, amelyeken itt is érdemes gyorsan végigfutnunk.


Az Oppo-stílusú mozdulatokkal a jelek szerint kikapcsolt érintőképernyő esetén is elérjük a kívánt hatást, ez nyilván a kényelmet növeli. Választhatunk a szoftveres és hardveres navigációs gombok között, egyénire szabhatjuk a gyorsbeállításokat, bár érdemes megjegyezni, hogy több alkalmazás az Android eredetijéből ismert alapértelmezett változat, ezeken egyelőre semmilyen változást nem látni. Jelen van továbbá a saját fájlkezelő, amely a jövőben – az operációs rendszer egészével együtt – számos változáson esik majd át, ahogy a cég átveszi az újabb verziókat és a saját szájíze szerint módosítja azokat.

Az OxygenOS névre hallgató szoftver a mellékelt linken letölthető, annak telepítéséhez azonban a cég által forgalmazott okostelefonra is szükségünk lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!