Gyurkity Péter

Jön a Xiaomi Redmi 2 olcsóbb változata

A gyártó ezúttal egy kifejezetten olcsó készüléket dob piacra, tűrhető jellemzőkkel.

Még januárban mutatta be a kínai Xiaomi a Redmi 2 okostelefont, amelyet a vegyes felhasználói visszhang alapján gyorsan frissítettek. Most a hivatalos árból faragtak le egy újabb példány piacra dobásával, amely nagyjából azonos specifikációt kínál, 100 dollár alatti szinten.

Egyszerre több forrás is beszámolt arról, hogy a cég vezérigazgatója az elindulás ötödik évfordulóján megtartott rendezvényen egy új készüléket mutatott be a nagyközönség előtt, amely ezúttal az árra helyezi a hangsúlyt. A Redmi 2A nevének megfelelően az év elején elrajtolt fejlesztés testvére, amely néhány kisebb módosítást, valamint az ár leszorítását hozza magával – ez utóbbinak nyilván sokan örülnek majd az ázsiai országon kívül is. Mi több, a gyártó a megjelenés alkalmából külön kedvezményt kínál a vásárlóknak, akik így valóban potom összegért juthatnak hozzá az első példányokhoz.

A telefon továbbra is a 4,7 hüvelykes IPS-kijelzőre épül, amely változatlanul a 720 x 1280 pixel felbontást támogatja. Ehhez egy négymagos Cortex-A7 chip, 1 GB RAM, egy alapesetben 8 GB-os, de bővíthető belső tároló, 4G LTE elérés, dual-SIM opció, egy hátoldali 8 megapixeles LED flash kamera, annak 2 megapixeles előlapi társa, valamint egy 2200 mAh-s akkumulátor társul, az Android 4.4 KitKat, valamint a házon belül fejlesztett MIUI kezelőfelület társaságában.

A hivatalos megjelenésre április 8-án kerítenek sort, az ár 96 dollárnak felel meg, a speciális kedvezménnyel azonban már csak 80 dollárnak megfelelő összeget kell kifizetniük a kínai vásárlóknak. Azt egyelőre nem közölték, hogy a többi régióban mikor jelenik meg a megoldás, de erre talán nem kell sokáig várnunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!