Gyurkity Péter

Motorola: tábla helyett új Moto X

A cég saját táblán nem dolgozik, de az év második felében befuthat az új Moto X okostelefon.

Az utóbbi néhány hónapban a Motorola terveivel kapcsolatban is több hír látott napvilágot, többnyire külső, magukat megnevezni nem kívánó források révén. Ezeket is kommentálta most a cég első embere, így képet alkothatunk az év hátralévő részében esedékes újdonságok listájáról.

Rick Osterloh, a Motorola elnöke, saját Twitter-oldalán reagált a felhasználói oldalon felmerült kérdésekre, érintve mind az okostelefonok, mind pedig a tábla PC-k kategóriáját. Előbbivel kapcsolatban elmondta, hogy a legtöbb termékük esetében igyekeznek nagyjából éves menetrendet tartani, ez pedig vonatkozik a Moto X készülékekre is. Ezt úgy értelmezhetjük, hogy az év második felében befut majd az idei generáció, hiszen az eddig megjelent két változat annak idején augusztusban, illetve szeptemberben mutatkozott be. Azt már a Qualcomm illetékeseivel közösen megerősítették, hogy lesz Snapdragon 810 chipre épülő példány, ez tehát jó eséllyel az új Moto X lesz.

Ami a tábla PC-k esetleges kifejlesztését és piacra dobását illeti, az elnök negatív válasszal szolgált. Korábban ugyan olvashattunk arról, hogy a gyártó állítólag házon belül több eltérő változatot is tesztel ezek között pedig akad 7, 11, illetve 12,5 hüvelykes példány is, Osterloh azonban most kijelentette, hogy belátható időn nem tervezik táblák bemutatását, vagyis erre nem számíthatunk. Ehelyett a Lenovo Yoga-sorozatát ajánlják a vásárlók figyelmébe, ami nyilván elsősorban annak köszönhető, hogy nemrég éppen ez a kínai cég vásárolta fel őket.

Érdemes megjegyezni, hogy a Motorola utoljára 2011 végén dobott piacra táblákat, a Xyboard 8.2 és a Xyboard 10.1 azonban igencsak mérsékelt sikert aratott a felhasználók körében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!