Berta Sándor

A Bang & Olufsen lett a HP új audiopartnere

A dán vállalat megoldásait a gyártó különböző készülékeibe integrálják.

A Hewlett-Packard bejelentette, hogy a Bang & Olufsen (B&O) lett az új audiopartnere. A cég technikáit a HP a PC-iben, a notebookjaiban, a táblagépeiben és a fejhallgatóiban használja majd fel. A társság eddigi audiopartnere a Beats volt, amelyet az Apple tavaly vásárolt fel 3 milliárd dollárért. Az audiominőség különösen a felső árkategóriába tartozó termékeknél fontos és hozzájárulhat ahhoz, hogy a kínált eszközök megkülönböztethetők legyenek a vetélytársak készülékeitől. Pont ezért biztosította magának az Apple is a Beats Electronics technikáját.

Mike Nash, a HP személyi számítógépekért és nyomtatókért felelős részlegének alelnöke nem arra panaszkodott, hogy kénytelenek voltak új partnert keresni, hanem diplomatikusan közölte, hogy az elmúlt években rengeteg időt fektettek abba, hogy a Beats szakembereivel közösen dolgozzanak az audiomegoldásokon. Úgy gondolja, hogy mind a két oldal sokat tanult ebből a partnerségből, most pedig lehetőségük van arra, hogy a megszerzett tudást egy új partner, vagyis a Bang & Olufsen tapasztalataival ötvözzék.

A Bang & Olufsen audiomegoldásaival felszerelt első notebookot heteken belül piacra dobhatja a Hewlett-Packard. A B&O márkajelölés megtalálható lesz a Spectre, az Omen és az Envy sorozatú termékeken, míg a B&O Play márkajelölés a Pavilion notebookokon és PC-ken, valamint a táblagépeken és az audiokiegészítőkön fog szerepelni. Nash kiemelte, hogy ugyan a Beats egy ismert név volt, de a váltás előnyös lehet a számukra, mert mind ők, mind a B&O különböző dolgokat visznek magukkal ebbe a kapcsolatba. A Bang & Olufsent 1925-ben alapították és a video-, illetve audiotechnikáját televíziókban, autókban, fejhallgatókban és hangszórókban használják. Az Asus már 2010 óta készít a Bang & Olufsennel közösen audiofeladatokra specializált számítógépes rendszereket.

A HP az év végéig forgalmaz a Beats technikájával, illetve logójával ellátott termékeket. A technikát a Hewlett-Packard eszközeinek 15-20 százalékába integrálták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!