MTI

"Okos esernyőt" fejlesztettek horvát feltalálók

Elveszíthetetlen és viharálló okos esernyőt fejlesztett ki egy héttagú rijekai feltaláló-csoport – írta a Poslovni Dnevnik gazdasági napilap.

A Kisha márkanevű esernyőt nem lehet elveszíteni, mert beépített bluetooth-adapter található benne, amely jelzést küld a tulajdonos okostelefonjára, ha az túl messze távolodik el az esernyőtől. A horvát cég az Apple iBeacon technológiáját használta fel találmányához. Azért viharálló az ernyő, mert karjait ugyan kifordíthatja a vihar, de csuklói törhetetlenek.


Rijeka egyike azoknak a tengerparti városoknak, ahol sokat esik az eső és sokszor fúj viharos erejű szél. A folyton elhagyott, a szél által kifordított esernyők sok bosszúságot okoznak, ezeken a gondokon segít a termék. Goran Candrlic, a Kisha igazgatója el van ragadtatva az eladási eredményektől: egy hónap alatt sikerült 27 ország 115 különböző városában értékesítenie találmányát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vol Jin #5
    És ha a telefonomat hagyom ott valahol, akkor az esernyő fog üzenetet kapni a telefontól?
  • paby88 #4
    ha túl sokba kerül akkor nem nagyon old meg semmit
  • Glutamin #3
    A viharállóság az tetszik és látom is értelmét, ha nem túl drága a mechanika. Az elveszíthetetlenség azért erős kifejezés :)
  • kdennis #2
    Ez nekik feltalálás? :D
    Ez a vihar esernyő... Senz
    https://www.youtube.com/watch?v=yAgHtM7x-jM
  • DaemoonHunter #1
    "Feltalálók" :D:D