Gyurkity Péter

Magyarországon is érkezik az OnePlus One

A gyártó az Európai Unió minden országában elérhetővé teszi készülékét, Budapestre is eljönnek.

Az Oppo egykori mérnökei által megalapított cég 2014 során meglehetősen nagy visszhangot váltott ki a terület iránt érdeklődő szakemberek és felhasználók köreiben, hiszen első okostelefonjuk rögtön érdekes összeállítással érkezett, mind a hardveres, mind pedig a szoftveres oldalon. Most végre itthon is befut a készülék, mi több, a fővárosban kisebb találkozóra kerítenek sort.

Legutóbb még arról olvashattunk, hogy hamarosan felhagynak a meghívásos alapon történő értékesítés gyakorlatával, illetve sorrendben második megoldásuk szintén erős hardverrel jelenhet meg. Most a cég fórumán közölték, hogy az Európai Unió összes országára kiterjesztik befolyásukat, ezzel pedig az One az első körből eddig kimaradt, főként kelet-európai államokban is felbukkan majd, méghozzá nemsokára, bár a pontos időpontot eddig nem árulták el. Carl Pei, a gyártó társalapítója, két munkatársával közösen, Varsó és Prága után március 12-én Budapestre érkezik, a hivatalos eseményen pedig nyilván az érdeklődést igyekeznek majd felkelteni, illetve tovább fokozni.


Érdemes emlékeztetőként átfutni az okostelefon főbb jellemzőin. A lista elején az 5,5 hüvelykes IPS-kijelző található, amely az 1080p felbontást támogatja. Ehhez egy 2,5 GHz-en futó négymagos Snapdragon 801 chip, 3 GB RAM, az Adreno 330 grafikus vezérlő, 16 vagy 64 GB-os belső tároló, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 3100 mAh-s akkumulátor társul, NFC, dual-band WiFi, Bluetooth 4.1, illetve GPS és LTE-elérés kíséretében. A szoftveres oldalon a CyanogenMod 11S fut, ez az Android 4.4-en alapul, SMS-titkosítással, további sémákkal, jobb adatvédelemmel, javított kamera alkalmazással és egyéb funkciókkal.

A pontos megjelenési időpont és az ár egyelőre nem ismert, de nem kell már sokat várnunk ahhoz, hogy megismerjük ezen hiányzó részleteket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #8
    Ez igaz minden amerikai IT-termékre, a kínaiaknál meg csak előfordulhat...
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.03.10. 10:42:25
  • skinnyman #7
    Nem tudom mirol beszelsz, de annal ami peldaul iphone-okon vagy windows phone-okon van, tuti nincs nagyobb backdoor rajta :) Nem is nagyon lehet, mivel az OS ami rajta fut (CM) nyilt forraskodu.
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.03.09. 15:53:35
  • Major #6
    Ajándék gyári backdorral. :)
  • skinnyman #5
    Az hogy jon ki? 349 usd az jelenleg 98 ezer forint. Es ez nettoar, amire itt alsohangon rajon 27% afa.
  • wwenigma #4
    Annyit meg már nem ér...
  • ch13 #3
    +25-30% szerintem
  • wwenigma #2
    64GB-os verzio 92e-be van kintről, vajon "hivatal mennyi lesz?
  • Narxis #1
    Vennem kell egyet!