SG.hu

15 országban lehet NFC-s mobiltelefonnal egy érintéssel fizetni

Világszerte egyre többen fizetnek a mobileszközükkel, például az okostelefonjukkal a különböző szolgáltatásokért, így nincs szükségük sem készpénzre, sem bankkártyára a MasterCard elfogadóhelyeken.

Alig egy évvel azután, hogy a MasterCard bejelentette, hogy a HCE-t (Host Card Emulation) és a felhő alapú szoftvereket támogatja mind az egyérintéses, mind a távoli fizetési műveleteknél, a kártyatársaság most arról adott hírt, hogy több mint tizenöt országban indította el a HCE technológián alapú mobilfizetési projektjét, így a felhasználók még több androidos készüléken elérhető fizetési opció közül választhatnak majd.

A HCE nyitott architektúrája a Secure Element (SE) használata nélkül teszi lehetővé a fizetés és más NFC szolgáltatások – így a hűség programok, beléptető rendszerek és a közösségi közlekedés – használatát az okostelefonokon. A MasterCard felhő alapú megoldásának köszönhetően gyorsan elterjedhet az egész világon a mobil pénztárca, vagyis a digitálissá vált bankkártya, hiszen ez a megközelítés leegyszerűsíti és felgyorsítja az egyérintéses mobilfizetés bevezetését mind a kártyakibocsátó pénzügyi intézmények, mind más szolgáltatók számára.

A cég közleménye szerint már több mint 25 kísérleti projekt indult el számos helyszínen, például Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Oroszországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. Azért, hogy még gyorsabban elkészülhessenek az androidos mobilalkalmazások, a MasterCard a közlemúltban közzétette a mobilfizetési szoftverfejlesztő csomagját (Mobile Payment Software Development Kit, rövidítve „SDK”). Az SDK szoftverkönyvtárak gyűjteményét és olyan eszközöket is tartalmaz, amelyek segítik a fejlesztőket abban, hogy könnyen létrehozzanak és tesztelhessenek a MasterCard előírásoknak megfelelő applikációkat.

„A digitális fizetéssel kapcsolatos víziónk az, hogy mindenki számára nagyszerű fizetési élményt nyújtsunk az összes csatornán és az összes eszközön keresztül. A HCE és a felhő alapú szoftver egy újabb irány, amelyen a MasterCard és a partnerei e cél érdekében haladhatnak tovább” – mondta James Anderson, a MasterCard fejlett fizetésekért felelős csoportvezetője és szenior alelnöke. „A megközelítésnek köszönhetően jelentősen bővül majd a mobil egyérintéses és a távoli elérésű fizetés hozzáférhetősége, azáltal, hogy a MasterPass-szal, a globális digitális platformunkkal integráljuk.”

A MasterCard egyérintéses fizetés most már 68 országban elérhető, egy év alatt kétmillióról hárommillióra nőtt azoknak a kereskedőknek a száma – ide tartoznak többek között a bevásárlóközpontok, áruházláncok, kisboltok, benzinkutak, gyógyszertárak, étel/ital automaták, parkolóházak, tömegközlekedési eszközök és taxik -, ahol fizethetünk ilyen típusú kártyával. A HCE technológiát már az Android OS KitKat 4.4 kiadása is támogatja, ennek a szállítását 2013 novemberében kezdték, és továbbra is népszerű az intelligens készülékeken. A MasterCard megközelítése ötvözi a mobiltelefon egyedi szoftverét a biztonságos felhő alapú feldolgozással.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!