Gyurkity Péter

Dupla memória a frissített Xiaomi Redmi 2-ben

A kínai gyártó hallgatott a vásárlói panaszokra és megduplázta az okostelefon memóriáját.

A Xiaomi Redmi 2 megjelenése pillanatától vegyes visszhangot váltott ki a vásárlók körében, akik ugyan örültek az újabb jövevénynek, ám kifogásolták, hogy a memória mérete mindössze 1 GB, a belső tároló pedig a ma már szintén nem igazán tágasnak vélt 8 GB-os kapacitással érkezett meg. A gyártó hallgatott a panaszokra és javította a malőrt.

A friss változat elkészültének bejelentésével együtt jelezték, hogy a készülék a tavaszi fesztivál ideje alatt válik elérhetővé, vagyis február 13. és 25. között, közvetlenül a kínai újévet megelőzően. Jól kitűnik ebből, hogy a Xiaomi az eddigi vásárlói visszajelzésekre igyekezett megfelelő választ találni, hiszen az okostelefon – amely jó eséllyel a Redmi 2 Enhanced Edition néven lát majd napvilágot – immár 2 GB RAM-ot és egy szintén megduplázott, 16 GB-os belső tárolót kínál majd, méghozzá változatlan áron, amely így még mindig 128 dollárnak felelne meg.

A további hardveres részletek változatlanok, a lista első helyén tehát továbbra is a 4,7 hüvelykes érintőképernyő szerepel a 720 x 1280 pixel felbontással és 312 ppi pixelsűrűséggel. Ezt egy 64 bites négymagos Snapdragon 410 chip egészíti ki, amely 1,2 GHz-en fut, az Adreno 306 grafikus vezérlő, a már említett memória és belső tároló, egy legfeljebb 64 GB-os microSD, egy 8 megapixeles hátoldali és egy 2 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 2200 mAh-s akkumulátor társaságában. A szoftveres oldalon az Android 4.4.4 KitKat, valamint az MIUI 6 kezelőfelület fut.

A cég lépése mindenképpen kedvező, nemcsak a vásárlók, de saját maga számára is, hiszen ezzel nyilván egy még szélesebb tábor elismerését válthatják ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!