Berta Sándor

Három hónapon belül érkezhet a Swatch okosórája

Habár a svájci cég korábban szkeptikus volt, termékük várhatóan az Apple megoldásával egy időben jelenhet meg.

Nick Hayek, a Swatch vezérigazgatója elmondta, hogy az új termék NFC technológiával fog kommunikálni és nem lesz szüksége feltöltésre. Az eszköz lehetővé teszi majd a mobil vásárlásokat, s egyaránt működni fog Windows és Android operációs rendszereken. A svájci óragyártónak több évtizedes tapasztalata van az okosórákhoz felhasználható technológiák, például a hosszú ideig működő és vékony, hajlítható elemek kifejlesztésében. A cég 1999 óta készít olyan Tissot márkájú készülékeket, amely érintésérzékeny képernyővel rendelkeznek, s már magasságmérőt, iránytűt és különböző szenzorokat is tartalmaznak.

Hayek azonban meglehetősen szkeptikus az okosórákban rejlő potenciállal kapcsolatban. Két évvel ezelőtt határozottan úgy vélte, hogy ezek a termékek nem jelentenek forradalmat az ágazat számára, az órák kijelzői ugyanis túl kicsik a kommunikációhoz és ezek az eszközök túl sokat fogyaszthatnak. A gyártó ennek ellenére azt az álláspontot képviseli, hogy a szabadalmaztatott alkalmazások az idén számos innovatív projekt elindulásához járulhatnak hozzá minden piaci szegmensben. A szabadalmak között vannak olyanok, amelyek olyan elemekre vonatkoznak, amelyek új anyagokra épülnek és ezek segítségével a teljesítmény a kétszeresére növelhető.

Hayek közölte, hogy az elemeket minden új termékben felhasználják majd, de az elterjedésükhöz még néhány évnek el kell telnie. Szerinte ezek a fejlesztések más ágazatok, például az autóipar számára is érdekesek lesznek. A vállalat jelenleg is tárgyalásokat folytat azért, hogy több kiskereskedő is elfogadja fizetési megoldását, a két legnagyobb svájci kiskereskedővel (Migros, Coop) már sikerült megállapodniuk.

A társaság már tavaly szeptemberben jelezte, hogy az idén nyáron érkezhet az új Swatch Touch nevű készüléke. A termék kiegészítő fitneszfunkcióval is fog rendelkezni, képes lesz például számolni a megtett lépéseket és a tulajdonos kalóriafogyasztását. Hayek ezután azt hangsúlyozta, hogy az okosórák miatt nem nehezedik rájuk nyomás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    Ebben hol van mobil vásárlás vagy NFC? Sehol.
  • SanMaster #1
    Már kapható!!!! Bazzz, talán utána kéne nézni a neten, mielött megírunk egy ilyen cikket...

    http://shop.swatch.com/de_de/uhren/digital/swatch-touch-c80.html