SG.hu

Bankjegykiadó automatákra szereltek adatszerző eszközöket

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást folytat készpénz-helyettesítő fizetési eszköz hamisításának elősegítése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – fogva tartásuk mellett – egy 40 és egy 29 éves bolgár állampolgárságú férfi ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2015. február 4-én a délelőtti órákban adatszerző eszközt helyeztek el egy bankjegykiadó automatára Budapest VII. kerületében, majd még ugyanazon a napon visszatértek az ATM-hez és leszerelték a szerkezetet, amely rögzítette az ott megfordult ügyfelek bankkártya adatait. A rendőrök a két férfit a helyszín közelében elfogták és előállították, az adatszerző eszközt lefoglalták. A tartózkodási helyükön megtartott házkutatás alkalmával további – feltételezhetően bűncselekmény elkövetéséhez használt – tárgyakat találtak és foglaltak le a nyomozók. A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda - igazságügyi informatikus szakértő bevonásával - folytatja le.

Nem ez az első eset, hogy bolgár bankkártyacsalókat fogott a rendőrség. A nyomozók tavaly november 15-én fogtak el két bolgár férfit, akik 57 bankkártya adatait és PIN-kódját szerezték meg Budapesten. Hasonló eszközöket használt a november 29-én, illetve 30-án tetten ért másik két bolgár férfi: ők legalább tizenkétszer követtek el a fővárosban és vidéken hasonló bűncselekményt. Az így megszerzett bankkártyaadatok felhasználásával még ismeretlen társaik Malajziában, az Egyesült Államokban és Peruban több mint 3,5 millió forint értékben kíséreltek meg készpénzt felvenni - közölte korábban az ORFK.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!