Berta Sándor

Pihentetőbb alvást ígér az intelligens matrachuzat

Okosórák és fitneszkarkötők után hamarosan elérhetővé válhatnak az első intelligens ágyak is.

A Luna nevű matrachuzat nem csak az emberek alvását felügyeli, de képes előmelegíteni az ágyat és még ébresztőórával is felszerelték. A programot az Indiegogo közösségi finanszírozású platformon hirdették meg a fejlesztők és a finanszírozási célként kitűzött 100 000 dollárt egyetlen nap alatt sikerült összegyűjteni. Az összeg jelenleg már a félmillió dollárt közelíti.

A matrachuzatot számos szenzorral szerelték fel, így ellenőrizni tudja a szívritmust, a légzést és az alvást. A beépített mikrofonnak köszönhetően az is kiderül, hogy az alvó személy horkol-e vagy sem. Amennyiben nem megfelelő a hőmérséklet, akkor állítani lehet rajta, erre a célra létezik Android- és iOS-kompatibilis alkalmazás is - akár két hőmérsékleti tartomány is megadható.


Az integrált ébresztőóra ügyel arra, hogy az embereket ne a mélyalvásból ébressze fel. A Luna még tanácsokat is ad azzal kapcsolatban, hogy a felhasználók hogyan javítsanak az alvási szokásaikon és szabályozza a megfelelő alváshoz szükséges hőmérsékletet. A projekt nyílt forráskódú és a matrachuzat kompatibilis más eszközökkel, például a Nest, a Philips Hue, a Lockitron, az Emberlight és a Beep termékeivel, valamint a lakásautomatizálási rendszerekkel. Az új terméket augusztustól szállítják ki, a bevezető ára minimum 179 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #1
    Elég jó, de remélhetőleg nem csak melegíteni tud, hanem hűteni is. Ugyanis a pihentető alváshoz általában hűvösebb ágy kell. Ez különösen igaz USA-ra, ahol 25 fok az elfogadott szobahőmérséklet.