Berta Sándor

Beszéd­felismeréssel foglalkozó céget vett a Facebook

A közösségi platform egy olyan vállalkozást vásárolt meg, amellyel bővítheti a beszédfelismerési képességeit.

A Wit.ai székhelye Palo Altóban van. A tranzakció tényét mindkét fél megerősítette, de konkrét összeget egyikük sem hozott nyilvánosságra. A Wit.ai-t mindössze 18 hónappal ezelőtt alapították és olyan technológiát fejlesztett ki, amely beszédfelismerő funkcióval láthatja el nem csupán az okostelefonokat és a táblagépeket, hanem az interneten keresztül irányítható háztartási berendezéseket is.

A Facebook nem akarta kommentálni az üzletet és azt sem árulta el, hogy a konszernnek milyen tervei vannak a megszerzett technológiával és szakemberekkel. A Wit.ai blogbejegyzésében azt írta, hogy a technológiájukat jelenleg már több mint 6000 fejlesztő használja és több száz alkalmazás keretében, valamint készüléken érhető el.

A TechCrunch úgy vélte, hogy a Facebook integrálni akarja a megoldást a Parse nevű fejlesztői platformjába és lehetővé teszi majd a beszédfelismerésre építő funkciókat az üzenetküldő programjában. Arra is komoly esély van, hogy a társaság létrehoz egy beszédparancsokat követő alkalmazást, illetve a funkciókat integrálja az Oculus Riftbe.

A Facebook már régóta érdeklődik a beszédfelismerő technológiák iránt és a Graph Search nevű megoldása már 2013 január óta elérhető, néhány millióan már tesztelhették is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!