Berta Sándor

Nagy-Britanniában is jön az Apple Pay?

A brit bankok jelenleg is arról tárgyalnak a kaliforniai konszern képviselőivel, hogy 2015 első felében a szigetországban is elérhető legyen a szolgáltatás.

A The Telegraph értesülései alapján legalább egy nagy pénzintézet komolyan gondolkodóba esett azzal kapcsolatban, hogy az Apple nagyon sok információhoz jutna ilyen módon az ügyfeleiről. A bank nem igazán az emberek magánéletének védelme miatt aggódik, sokkal inkább attól tart, hogy a társaság "hídfőállást" képezhet a pénzügyi szektorban. Ugyanakkor az is igaz, hogy egyik nagy bank sem akarja távolról szemlélni azt, ha az Apple Pay megjelenik Nagy-Britanniában.

Tavaly novemberben az amerikai felhasználók egy százaléka használta a szeptember elején bemutatott mobil fizetési rendszert, míg a 2011 óta a piacon lévő Google piaci részesedése 4 százalék volt. A brit egyeztetésekkel egy időben az Apple az Amerikai Egyesült Államokban növelni tudta a támogatói számát és folyamatosan szerez újabb partnereket. Bizonyos kiskereskedők viszont nem szimpatizálnak a szolgáltatással, mert az a Visával és a MasterCarddal működik együtt és ez magas díjakat jelent. A kereskedők attól tartanak, hogy az Apple Pay miatt megmaradhatnak a hitelkártya-vállalatok számukra kedvezőtlen díjstruktúrái, sőt, azok akár hosszú távon be is betonozódhatnak.

Az Apple Pay nagy-britanniai megjelenését támasztja alá egy online megjelent álláshirdetés is, amelyből kiderül, hogy az óriáscég a platform kapcsán Európában, a Közel-Keleten, Indiában és Afrikában terjeszkedne. A társaság egyelőre Londonban akar létrehozni új Apple Pay csapatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!