Gyurkity Péter

Zafír kijelzővel jöhet a Xiaomi új telefonja

Külső források zafírréteget, valamint kellemes hardvert emlegetnek – már egy kép is megjelent.

Még november végén írtunk arról, hogy a Xiaomi – amely időközben a harmadik helyet kaparintotta meg az okostelefon-gyártók globális versenyében – hamarosan piacra dobja új zászlóshajóját, amelynek bizonyos hardveres részletei már akkor napvilágot láttak. Azóta tovább finomodott a lista, egy kép is megjelent, a kijelző kapcsán pedig új információ bukkant fel.

Közvetlenül karácsony előtt szivárgott ki egy kép, mégpedig egy szintén kínai portál jóvoltából, amely megerősíteni látszott azon korábbi értesüléseket, miszerint az új prémium kategóriás megoldás már a CES alatt bemutatkozhat a nagyközönség előtt. A felvételből ugyan nem vonhattunk le túl sok következtetést, ám az jól látszott, hogy az előlapi keret igencsak vékony lesz, itt az Mi logó is jól látható volt, de a részletes szemlélődés révén az MIUI jelenléte, valamint a kijelző fizikai méretének növekedése is látszott. A név még mindig kérdéses, ez egyes források szerint Mi 5 lesz, míg mások az Mi 4s nevet tartják esélyesebbnek.

Tajvani források számoltak be ezt követően arról, hogy a gyártó elhatározta a zafírréteg alkalmazását, amely természetesen az érintőképernyő megfelelő védelmét hivatott biztosítani. Ezzel kapcsolatban rögtön fel is merült néhány lehetséges probléma, a rendelkezésre álló gyártókapacitás ugyanis nem elégséges, az 5 hüvelyk feletti telefonok esetében pedig technológiai akadályokra is számítani kell, ami a sorozatgyártáshoz szükséges idő és a költségek növekedését eredményezheti. Egyelőre azonban még hihetőnek tűnik a CES alatti bemutatóról szóló verzió, bár konkrét információkat itt nyilván csak egy hét múlva kapunk majd, amikor valóban elindul a rendezvény.

Ami a hardvert illeti, itt a jól értesültek 5,7 hüvelykes kijelzőre, 2K-felbontásra, 64 bites, nyolcmagos Snapdragon 810 chipre, valamint 3 GB RAM-ra számítanak – mivel a 810 jó eséllyel a második negyedévre csúszik, itt szóba jöhet a Snapdragon 805 alkalmazása is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szomferi #2
    Snapi 805-tel nehéz lesz megcímezni 4GB-ot...
  • grebber #1
    3GB ugyan már Xiaomi az már a múlté legyen inkább 4.
    5.7" -ra meg menjenek a fenébe nekem telefon kell nem tablet.

    Remélem még fognak azért 4.7" telefonokat gyártani az a max ami még ok nekem.