Berta Sándor

A magyarok 22 százaléka nem használja az internetet

Európai statisztikák szerint nem csak egyre több ember szörföl a világhálón, de ráadásul mindezt egyre gyakrabban is teszik.

Az Európai Unió Statisztikai Hivatalának (Eurostat) friss adatai szerint az EU 28 tagállamában az idén a 16 és 74 év közötti lakosok 65 százaléka használta naponta az internetet. A világhálón az európaiak 18 százaléka soha nem volt jelen. Idén a 16 és 74 év közötti személyek 21 százaléka tárolt a számítási felhőben digitális fényképeket, dokumentumokat, zenéket vagy videókat, de csak 11 százalékuk fizetett felhőszolgáltatások igénybevételéért.

Hazánkban a 16 és 24 év közöttiek 21, a 25 és 54 év közöttiek 14, míg az 55 és 74 év közöttiek 4 százaléka használ rendszeresen cloud-platformokat. Fizetős ajánlatokkal csak az ilyen szolgáltatásokat használók 14 százaléka foglalkozik.


Az internetet nem használók aránya meredeken csökken

Az internetet Magyarországon 2006-ban a lakosság 52 százaléka nem használta, most ez az arány 22 százalék. 2006-ban naponta vagy majdnem minden egyes nap az emberek 29 százaléka szörfölt a világhálón, most ez az arány 66 százalék. A legrosszabb a helyzet Görögországban (33 százalék még soha nem böngészett), Bulgáriában (37 százalék) és Romániában (39 százalék), míg a legjobb Dániában és Luxemburgban. Előbbiben a lakosság 3, míg az utóbbiban 4 százaléka nem internetezett még soha. Az abszolút csúcstartó az Európai Unión kívüli Izland, ahol ez az arány mindössze 1 százalék.

Néhány nappal ezelőtt az Eurostat kimutatta azt is, hogy csak minden ötödik európai cég használ felhőkörnyezetet. Magyarországon ez az arány csupán 8 százalék, az EU átlaga 19 százalék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • uniu77 #11
  Érdekes kérdés, hogy az a 22% hogyan tájékozódik a világ dolgairól... pl választások előtt.
 • Serutekin #10
  Hát igen, egy normális világban elgondolkodna az ember, hogy milyen jogon szavazhat valaki, aki még a nevét se tudja leírni és ami jobb, milyen jogon egyenértékű egy olyan ember szavazatával, akinek a háta mögött mondjuk 3 diploma van :) A mai demokrácia a hülyék diktatúrája :)
 • Tinman #9
  Nem az a durva, hogy 22%-a nem használja, hanem az, hogy ezeknek szavazati joguk viszont van...
 • Lacee86 #8
  Nem hinném, h a cigányok teszik ki a nem használók nagyobb részét. Sokkal inkább az egyszerű kisnyugdíjasok.
 • Frank99 #7
  mert nincs lehetőségük és/vagy nincs pénzük rá..

  ezt is írjátok meg.
 • fonak #6
  Használják azok is, nem nézel elég napiszart stb-t:)
 • gombabácsi #5
  aki meg használja nagyrész vicces videókat néz :D
  főleg az értelmissség
 • SirBubu #4
  én mindenkinek megtiltanám, hogy ne használja
 • flashpointer2 #3
  Bárcsak 90% nem használná,jobb hely lenne! • Serutekin #2
  csak óvatosan mert jön a libsi kommandó jog védeni :D