Berta Sándor

Prémiummal tartaná meg sztárjait a YouTube

A videomegosztó nagy összegeket fizet a legnagyobb művészeinek, hogy azok ne menjenek át más platformokhoz.

A The Wall Street Journal a cikke szerint a YouTube sztárjai több éves szerződéseket kapnak és a kifizetett prémiumok összege általában igazodik az oldallekérdezések számához. A projektet Robert Kyncl, a konszern üzleti ügyekért felelős globális vezetője felügyeli. A YouTube illetékesei különösen a Vessel nevű startup miatt aggódnak, amely még nem hozott nyilvánosságra semmilyen részletet a szolgáltatásáról vagy a szerződtetett előadókról. A Vessel költségvetése jelenleg 75 millió dollár és Jason Kilar, a Hulu egykori vezérigazgatója hívta életre. A startup meglehetősen agresszív módon igyekszik elcsábítani a YouTube sztárjait.

Az egyik művész például azt nyilatkozta, hogy nagyon szívesen maradna a videomegosztón, de egyes konkurens platformok ajánlatai nagyon vonzóak. A Vessel mellett szól, hogy előre fizeti ki az összegeket, míg a YouTube csak a kattintásszámok kiértékelése után teszi meg ezt. A startup továbbá azzal érvel, hogy a YouTube rendszerében számos primitív film is megtalálható.

A The Wall Street Journal idézte Michelle Phant, aki nemcsak videókat tölt fel a YouTube rendszerébe, hanem már könyvet is írt és a L'Oréalnál kozmetikai termékcsaládot készítettek számára. Neki megmutatták a Vessel kezelőfelületét és közölte, hogy meglepő volt, ugyanakkor hozzátette: nem hiszi, hogy a népszerű videomegosztót sok sztár hagyná ott, mert jól meghatározott ajánlatai vannak és annyira sokoldalú, mint maga a világháló.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!