Berta Sándor

Kerékpáros futár­szolgálatot tesztel az Amazon

A társaság gyorsan kiszállítaná az online megrendelt árucikkeket és az USA-n kívülre vinné a drónfejlesztéseit.

A The Wall Street Journal azt írta, hogy a kereskedelmi platform szeretné minél gyorsabban kiszállítani a megvásárolt termékeket, azonban ehhez nem drónokat vagy autókat használna, hanem kerékpárokat. A társaság már teszteli is a kerékpáros futárszolgálatát. (Az Amazon már májusban azt tervezte, hogy saját futárszolgálata és alkalmazottai szállítanák ki a nála megrendelt termékeket.)

Az Amazon New Yorkban az Empire State Building közelében bérelt ki irodahelyiségeket, azért, hogy az esetleges megrendelések esetén a metropolisz belvárosában teljesíteni tudja a legfeljebb 1 órás szállítási időket. A vállalat jelenleg 13 városban, köztük New Yorkban vállalja, hogy a bizonyos időpontig megvásárolt árucikkeket még aznap házhoz viszi. Helyi idő szerint 21 óra után már nincs lehetőség a kiszállításra. A cég arra számít, hogy így majd eredményesen veheti fel a harcot a raktáráruházakkal és a konkurens online kereskedőkkel, amelyek lehetővé teszik az embereknek, hogy egy megadott értékesítési ponton átvehessék a különböző termékeket.

Emellett ismertté vált az is, hogy az Amazon az Amerikai Egyesült Államok helyett inkább külföldön folytatná a drónfejlesztéseit és -kutatásait. Paul Misener menedzser közölte, hogy ha az USA-ban megszűnnek a tesztlehetőségeik, akkor nincs más választásuk, mint az, hogy külföldön dolgozzanak tovább.

November végén szivárgott ki, hogy az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala (FAA) a drónok magán- és kereskedelmi célú használatára vonatkozó szabályok módosításán dolgozik. Az új előírások rendkívül szigorúak lehetnek és lehetetlenné tehetik a robotrepülőgépes csomagszállító szolgáltatások megvalósítását. Az elképzelések között van, hogy a drónokat vezető szakembereknek folyamatosan látótávolságban kellene lenniük a robotrepülőgépekkel, az irányítást végző személyeknek pilótaengedéllyel kell rendelkezniük, a drónokat kizárólag nappal lehet majd üzemeltetni és nem lehetne velük túllépni a 120 méteres repülési magasságot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!