MTI

Büntetőfeljelentés a szombathelyi telefonlistás ügyben

Büntetőfeljelentéssel zárult az a vizsgálat, amelyet Szombathely polgármestere, Puskás Tivadar indított, miután november 20-án tudomást szerzett arról, hogy meg akarták szerezni a szolgáltatótól az önkormányzati hivatal több dolgozójának mobiltelefonos adatait - közölte Angyal László, a szombathelyi városháza kommunikációs vezetője.

Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy megérkezett hozzájuk a feljelentés. A rendőrségnek három nap alatt kell eldöntenie, hogy indít-e nyomozást az ügyben - közölte a szóvivő, aki arról egyelőre nem adott információt, hogy milyen bűncselekmény gyanúja miatt és hány ember ellen tettek feljelentést. Az MTI városházi forrásból úgy értesült, hogy Puskás Tivadar megnevezte azokat, akik a városházi vizsgálat megállapításai szerint elkövethették a bűncselekményt.

A szombathelyi közgyűlés november 24-ei ülésén Czeglédy Csaba frakcióvezető (Éljen Szombathely - MSZP - DK - Együtt) hozta nyilvánosságra, hogy Gaál Róbert jegyző utasítására az önkormányzat egyik alkalmazottja a városháza harminc dolgozója - köztük az összes osztályvezető - szolgálati mobiltelefonjának forgalmi listáját megpróbálta kikérni a szolgáltatótól. Ez az ellenzék szerint személyiségi jogokat és levéltitkot is sérthetett. A közgyűlésen a jegyző nem vett részt, mert szabadságon volt, két nappal később pedig benyújtotta lemondását, amelyet a polgármester elfogadott.

Az MTI többször is megpróbálta telefonon elérni a volt jegyzőt, de eddig sikertelenül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!