Gyurkity Péter

Csúszik a Samsung Galaxy A5, jön az A7

A cég új sorozatának két tagjáról jelentek meg újabb hírek, de sok a bizonytalanság. Folytatódhat a Samsung-Oculus VR kooperáció

Még októberben számoltunk be arról, hogy a Samsung hamarosan egy újabb sorozattal bővíti ki a Galaxy családot, leváltva többek között a Galaxy Alpha okostelefont. A hónap végén megtudtuk azt is, hogy a kereskedelmi ár az eredetileg jósoltnál jóval magasabb lesz, most pedig a megjelenéssel kapcsolatban futottak be újabb részletek. Az eredeti hírben is megemlítettük, hogy az A3 és az A5 mellett hamarosan befuthat az A7 is, amely nevének megfelelően kellemesebb hardveres specifikációt kaphat. Most erről a változatról bukkant fel további információ, mégpedig az amerikai FCC oldalán, amelyből arra következtethetünk, hogy az Egyesült Államokban hamarosan sort kerítenek a debütálásra.

Mivel a pontos típusjelzés (SM-A700) eddig is ismert volt, mi több, ez már a Samsung saját oldalán is feltűnt, a megjelenés nem volt kérdéses, ám a most közölt részletek visszaigazolják a korábbi pletykák egy részét. Megtudjuk például, hogy az A7 támogatja az NFC és az LTE technológiákat, magassága 150 mm, szélessége pedig ennek éppen fele, 75 mm. Ez a két szám arra utal, hogy a készülék valóban egy 5,2 hüvelykes érintőképernyővel jelenhet meg, ahogy azt korábban a külső források is megszellőztették, ez pedig várhatóan támogatja majd az 1080p felbontást. A listán akkor emellett egy 64 bites Snapdragon 615 chip, 2 GB RAM, egy 12 megapixeles hátoldali kamera, valamint 16 GB-os belső tároló szerepelt még – ennek visszaigazolására még várnunk kell.

Dél-koreai lapok arról is hírt adtak, hogy az A5 kínai megjelenése (amelyre eredetileg még november vége előtt készültek) decemberre csúszik, mivel a gyártónak gondjai támadtak a sorozatgyártással. Az 5 hüvelykes megoldás valószínűleg befut még az év vége előtt, ára pedig a korábbi híreknek megfelelően 424 dollár lesz.


Az Oculus VR kooperációról is érkeztek hírek, miszerint a két cég új termékek kifejlesztésére is kiterjesztené az együttműködését. Brendan Iribe, az Oculus VR társalapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy a következő időszakban jelentős mértékben bővítik a Samsunggal meglévő partneri kapcsolatukat és számos további eszközön dolgoznak együtt. Ezek az új készülékek e kooperáció keretében jönnek majd létre. Iribe hozzátette, hogy szorosan együtt fognak működni a dél-koreai konszernnel azért, hogy még több terméket fejlesszenek ki. Az idén nagy siker volt, hogy megjelentethették a Gear VR virtuális valóság szemüveget, és ez a kapcsolat a jövőben is folytatódik.

Azt ugyanakkor egyelőre nem lehet tudni, hogy a két vállalat pontosan milyen eszközökön dolgozhat együtt, eléggé kiforratlanok a dél-koreai gyártó virtuális valóság-tervei. A Gear VR egyszerű változata 199, míg a játékvezérlővel ötvözött verziója 249 dollárért lesz elérhető decembertől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!