SG.hu

Akciós pénteket tart az eMag is

A korábbi években más országokban szerzett tapasztalatok alapján óriási előkészületek előzik meg az eMAG-nál a most péntekre, november 28-ára eső eseményt.

A Black Friday, vagyis a Fekete Péntek az Egyesült Államokból ered, ahol ez az év legnagyobb bevásárló eseménye. Tavaly az amerikaiak több mint 57 milliárd dollárt költöttek el a Black Friday időszakában. Ez a nap az ünnepi bevásárlási időszak kezdete – közel ötven éve a hálaadást követő első pénteken – ebben az évben épp november 28-án. A cég közleménye szerint kifejezetten erre az akcióra több mint 100 000 terméket halmoztak fel: többek között több mint 10 000 mobiltelefont, 10 000 táblagépet, 3 000 televíziót, valamint játékot, babaápolási terméket, könyvet, és háztartási kisgépet.

Az eMAG 2014 májusa óta készül az év legnagyobb bevásárló eseményére annak érdekében, hogy a Black Friday napján a legjobb vásárlási élményt nyújtsa a látogatók számára. A cég sajtóanyaga szerint több, mint 150 kamionnyi fuvart szentelnek csak erre az alkalomra, melyek óránként indulnak majd a raktárból. A hatékony és gyors szállítás érdekében az akció napján mindegy 240 ember dolgozik majd a raktárakban. Valószínűleg nem akarják megismételni az eDigital katasztrófális, elérhetetlen szervert és Facebook-falon panaszkodó vásárlókat eredményező akcióját, ezért a webáruház több mint 200 informatikai szakembere dolgozik a Black Friday ünnepen. Az eMAG mintegy 312 millió forintnyi összeget költött az informatikai infrastruktúrára, illetve körülbelül 125 millió forintot szoftverfejlesztésre, emellett raktárkapacitását is bővítette.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ldavid #2
    médiánál voltak jó árak, láttam olyat ami 10k mínuszt kapott (nem méregdrága cucc volt) és nem, nem vitték fel előtte az árát
  • tomazin #1
    Nem csak az edigital volt katasztróka, hanem a mediamarkt is, aki úgy gondolta, hogy azért csak hülyék a vásárlók...