Gyurkity Péter

Jövő héten jön az első Microsoft Lumia telefon

A Microsoft a jövő héten mutatja be az első új Lumia okostelefont, bár néhány részlet már felbukkant.

A hónap első napjaiban bukkant fel a hír, miszerint a Microsoft egy újabb okostelefonnal készül, amelynek néhány részlete már ki is szivárgott, köszönhetően a kínai TENAA, valamint az amerikai FCC szabályozó hatóság oldalán megtalálható hivatkozásoknak, amelyeket egy kép egészített ki. A jelek szerint a cég az első saját Lumia készülék bemutatását tervezi, nagy valószínűséggel erről a változatról van tehát szó.

A Microsoft most hivatalosan is megerősítette, hogy a Lumia család iránt érdeklődő felhasználók a jövő héten, egészen pontosan november 11-én ismerhetik meg a legújabb fejleményeket, ami minden bizonnyal azt jelenti, hogy ekkor rántják majd le a leplet az első Microsoft Lumia okostelefonról. Erről egyelőre nem árultak el pontos hardveres és szoftveres részleteket, ám a beharangozóban kiemelt helyen szereplő szlogen arra utal, hogy a felhasználói élményt helyezik majd előtérbe, vagyis jó esély van arra, hogy a kamera, illetve a tartalommal kapcsolatos funkciók kapnak majd kitüntetett szerepet. Prémium kategóriás megoldást hiába várunk, itt inkább egy olcsóbb fejlesztésről van szó.

Érdemes megemlíteni, hogy a néhány nappal ezelőtt kiszivárgott RM-1090 jelzésű okostelefon éppen egy ilyen megoldás lenne, a maga 5 hüvelykes, qHD felbontást támogató kijelzőjével, valamint 3G-elérésével, ami mindenképpen egy alsó-középkategóriás, illetve belépő szintű okostelefonra utal. A hátlapon jól látható a Microsoft saját logója, itt a Nokia nevet már hiába is keressük, és bár a megjelent képeken a Lumia márkanév nem látható, talán nem véletlen, hogy szinte egyszerre jelent meg a két hír.

Korábban felmerült, hogy a Lumia 1020 frissítéseként jelenne meg az új készülék, ezt azonban eddig szintén nem erősítették meg – ezt a bemutató dátuma (11.11.) sejteti, bár talán a témával foglalkozók kissé túl sokat látnak bele ebbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!