SG.hu

Karácsonyig már nem frissítenek szoftvereket a kereskedők

Az ünnepek alatt erősödik a kiskereskedőkre nehezedő kiberbűnözői nyomás – vajon biztonságosabb rendszerekkel indulnak neki az elkövetkező kritikus hónapoknak?

Az elmúlt években jelentősen megnőttek a bankkártyás rendszerekbe való betörések száma, ami remélhetőleg felébresztette a kiskereskedőket is és jelentősebb felkészültséget tanúsítanak a karácsonyi időszakra. A legtöbb cégvezető már az első helyeken kezeli a kiberbiztonság fontosságát. Amikor azonban a jövő hónapban valóban beindul a téli ünnepi bevásárlás, a legtöbben már nem fognak új biztonsági fejlesztéseket, technológiákat bevezetni. Ez annak köszönhető, hogy finom egyensúlyt kell teremteniük a fokozott biztonsági készültség és az új technológiák bevezetésének karácsonyi időszakra vonatkozó hagyományos tilalma között.

A legtöbb cég már bevezette azt a belső szabályt, hogy ebben az időszakban nem kerül automatikusan telepítésre minden biztonsági szoftverjavítás: csak a legsürgősebb, és feltétlenül szükséges biztonsági szoftverjavításokat telepítik, hogy ezzel is csökkentsék a csúcsszezonban előforduló zavarok lehetőségét.

Viszont hazai és külföldi szakemberek egyaránt osztják a véleményt, hogy valószínűleg nem felkészültebbek a kiskereskedők a kibertámadásokra, mint tavaly ilyenkor. Mára nem csak a kiskereskedőknél, hanem minden szervezetnél áttevődött a hangsúly a megelőzésről az észlelésre. A legfontosabb, hogy a rosszindulatú kódok és emberek tevékenységét elkapják, még mielőtt a bankkártya- és egyéb adatok kikerülnének – derül ki a DarkReading.com-on megjelent cikk szakértői véleményeiből.

Harold Teasdale, a QUADRON RENDSZER Kft. ügyvezetője szerint "a november-decemberi időszak, amikor a rendszerekhez kizárólag a legkritikusabb esetben nyúlnak csak hozzá kevésbe jelent kockázatot a vásárlók számára, és sokkal inkább a szolgáltatót fenyegetheti például, ha rosszindulatú támadók használhatatlanná teszik az elektronikus rendszereik működését. Karácsonyi szezonban ez életveszélyes kockázat lehet egy üzlet számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!