MTI

Még több térfigyelő kamera a XII. kerületben

Újabb térfigyelő kamerákat telepített és kamerákkal felszerelt járőrautót állított forgalomba a XII. kerületi önkormányzat.

A kerületben telepített 11 új, 360 fokban forgatható kamera nappal akár 150 méteres távolságból felismeri a rendszámokat, éjjel pedig infrás technológiával megvilágítja a kamera látómezejét. Kamerákat telepítettek például a Szent Orbán térre, a Királyhágó térre és a Csörsz utca több pontjára is. A Hegyvidéken bevezették a közterületi járőrautóba telepített mobil térfigyelő rendszert is - olvasható a közleményben. Az autóban három kamera működik, amelyek rögzítik a szabálytalankodó autók rendszámát, illetve a szabálysértéseket.


Az önkormányzat idézte Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki szerint számos intézkedést vezettek be, hogy tovább javítsák a kerületben a közbiztonságot. Példaként említette, hogy a Városmajorban egy évvel ezelőtt telepített térfigyelő kamerák beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. A polgármester hozzátette, azért tartja fontosnak a kamerákkal felszerelt járőrautó elindítását is, mert így nem csak azok érezhetik magukat biztonságban, akik a telepített kamerák közelében tartózkodnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!