Berta Sándor

2015 első felében jöhet a Snapdragon 810

A Qualcomm következő generációs chipje a korábban ismertté vált tervek szerint érkezik.

A gyártó április elején mutatta be a Snapdragon 810-es chipet, amely 20 nanométeres gyártástechnológiával készül és négy Cortex-A57, valamint négy Cortex-A53 magot tartalmaz. A támogatott technológiák listáján szerepel a 4K felbontás, az LPDDR4 RAM és a hangvezérlés. Az is ismertté vált, hogy az új chip legkorábban a jövő év első felében bukkanhat fel a csúcskategóriás megoldásokban. Nos, a legújabb információk alátámasztják ezt. Michelle Leyden-Li, a Qualcomm marketingigazgatója kijelentette, hogy az első okostelefon-gyártóknak már kiszállították a Snapdragon 810 tesztpéldányait. Az új terméknek köszönhetően a vállalat sikeresen veheti fel a harcot az Apple és a Samsung ellen.

Az új chip egyúttal azt is jelenti, hogy a társaság a jövő év elején immár minden piaci szegmensben kínálhat majd 64 bites chipet. Erre szükség is lesz, hiszen a 64 bites támogatással október és december között érkező Android L miatt sok felhasználó érezheti majd úgy, hogy átváltana az új platformra és a kompatibilis processzorokra. Az első Snapdragon 810-re épülő termékeket várhatóan a jövő januári Consumer Electronics Show, illetve a márciusi barcelonai Mobil Világkongresszus keretében mutathatják majd be a gyártók.

A Qualcomm több 64 bites chipet is piacra dob. Tom Lantzsch, az ARM stratégiai vezetője közölte, hogy az első 64 bites chipekkel felszerelt androidos okostelefonok és táblagépek már az idén megjelenhetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!