Berta Sándor

Feloszlatta robotikai csoportját a Microsoft?

Számos jel mutat arra, hogy a redmondi konszern megszüntette a robotikai csapatát.

A részleg számos munkatársa a Twitteren keresztül jelentette be, hogy az amerikai cég feladta a robottechnológiák területén végzett kutatómunkáját, több esetben elbocsátásokra is sor került.

A Microsoft News nevű hírportál idézte a megjelent tweeteket, amelyekből kiderül, hogy kirúgták a Microsoft Research szakembereinek egy részét. Az intézkedések a robotikai csoportot érintették, amelynek tagjai elsősorban a különböző robottípusok irányításához kapcsolódó fejlesztésekkel foglalkoztak. Ashley Nathan Feniello adatai alapján ugyanakkor nemcsak néhány embertől köszöntek el, hanem az egész részleget szélnek eresztették. A szakember meglehetősen hiteles személynek minősül a témában, ugyanis ő volt a robotikai csoport utolsó vezető szoftverfejlesztője. Feniello több mint 15 évig dolgozott a társaságnál és nemrég rúgták ki. A Twitteren arról számolt be, hogy a múlt héten vasárnap már nem volt hozzáférése a Microsoft Campusának rendszereihez.

Feniello - érthetően - meglehetősen szomorúan vette tudomásul a döntést. Mint közölte, nemrég komoly előrelépést értek el és a tervek között szerepelt, hogy ők lesznek az International Conference on Intelligent Robots and Systems (IROS) 2014 nevű rendezvény egyik szponzora. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a robotikai csoportot miért oszlatták fel.

A társaság az elmúlt években többek között elérhetővé tette a Microsoft Robotics Developer Studio nevű, kezdők által is jól használható felhasználói környezetet, amelynek a segítségével modellezhetők és irányíthatók voltak akár a (hobbi)robotok is. Ezenkívül a csapat elkészített egy referenciadizájnt, amelynek alapján bárki elkészíthette a saját robotját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!