Berta Sándor

Ismertek az Apple Watch specifikációi

Egy elemzőnek köszönhetően kiszivárogtak a nemrég bejelentett termék adatai.

Az Appleinsider azt írta, hogy Timothy Arcuri, a Cowen and Company elemzője használta az Apple beszállítóinál meglévő kapcsolatait és sikerült megszereznie az eszközzel kapcsolatos első technikai információkat. Azokat viszont eddig senki sem erősítette meg, így nem árt fenntartással kezelni őket.

A kiszivárgott adatok alapján az Apple Watch 512 megabájt RAM-mal lesz felszerelve, amit a Samsung, a Hynix és a Micron szállítanak majd. A hagyományos változatot 4, míg a másik modellt 8 gigabájt flashmemóriával látják el. A memóriachipeket a legnagyobb NAND-beszállítók biztosítják. A vezeték nélküli csatlakozási lehetőségekről egy hasonló chip gondoskodik, mint, amit az iPhone 5S-be is beépítettek, az egy Broadcom BCM43342 volt. Az Apple a Watch bemutatásakor azt hangsúlyozta, hogy az okosórát kizárólag egy iPhone készüléken keresztül lehet majd ellátni helyinformációkkal, az Arcuri által említett chip viszont rendelkezik saját GPS-vevővel.

Az Apple szeptember 9-én mutatta be a Watch nevű okosórát, azonban a technikai információkkal adós maradt. Csupán az derült ki, hogy az új termék némileg szögletesre sikerült, két eltérő méretben érkezik majd, zafírkristályból készült retinakijelzővel lesz felszerelve és Siri-támogatással fog rendelkezni. A készüléket 2015 elejétől lehet majd megvásárolni, a bevezető ára pedig 349 dollár lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Papichulo #2
  Van mar kereskedelmi forgalomban non-invasive vercukorszint-meresi technologia?
 • M2 #1
  Nekem 3 dolog hiányzik belőle, amiket ha tudna, azonnal megvenném:
  - vízállóság,
  - gps,
  - vércukorszint mérés.