MTI

Bővült a térfigyelő kamerarendszer a XIII. kerületben

Huszonhat nagy felbontású, táv-vezérelhető kamerával bővült a XIII. kerület térfigyelő hálózata - közölte az önkormányzat.

A kerületben ezzel 258 kamera működik, a mostani fejlesztés 20 millió forintba került. Korszerűsítették a hálózat újlipótvárosi szakaszának adatátviteli rendszerét és a térfelügyeleti központ informatikai berendezéseit is. A közlemény idézte Tóth József (MSZP) polgármestert, aki az átadáskor arról beszélt: teljesítették vállalásukat, miszerint négy év alatt 100 új kamerát állítanak a rendszerbe. Kitért arra is, hogy a képek alapján évente 2400 esetet jeleztek az operátorok és 458 konkrét intézkedést tettek az illetékes szervek felé; a térfelügyeleti rendszert működtetők és a kerületi kapitányság között pedig közvetlen kapcsolat van.

A kamerákkal a kerület kriminológiai szempontból érzékeny pontjait felügyelik; a fejlesztés mostani ütemében új berendezéseket helyeztek ki a Carl Lutz rakpartra, és a kerület kertvárosi részének egyik legnagyobb forgalmú utcájába, a Kámfor utcába is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!