MTI

Még több térfigyelő kamera lesz Nyíregyházán

Augusztus végéig ötvenhárom kamerával bővítik a meglévő térfigyelő rendszert Nyíregyházán - közölte Kovács Ferenc, a nyírségi nagyváros Fidesz-KDNP-s polgármestere.

Az érkerti városrészben 16, az örökösföldiben 18, míg a Huszár-telepen 19 eszközt telepítenek a szakemberek, ezzel összesen 94 kamera lesz majd Nyíregyházán. A helyhatóság vezetőjének közlése szerint a ciklus elején mindössze 29 kamera működött a szabolcsi megyeszékhelyen, négy év alatt - a mostani telepítéssel együtt - 65 eszközt állítanak üzembe. A csaknem nettó 24 millió forint értékű beruházást az önkormányzat a városrehabilitációs pályázatok megtakarításából finanszírozza, a kamerákat pedig a rendőrség javaslata alapján helyezik el a városrészekben.

Kovács Ferenc az Érkertben zajló 1,5 milliárd forintos felújítási program kapcsán megjegyezte, a kamerák segítségével hatékonyabban lehet megóvni a vandáloktól a felújított köztereket, de a rendszer a bűncselekmények megelőzésében és felderítésében egyaránt segítséget nyújt. Az önkormányzat tervei szerint ősszel egy pályázat révén újabb kamerákat szerelnek fel a Jósavárosban is. A kamerák telepítése várhatóan augusztus végén fejeződik be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!