Berta Sándor

Új digitális asszisztens a Siri alkotóitól

A kifejlesztett rendszer jóval sokoldalúbb lesz, mint az Apple által használt szoftver.

A Viv nevű megoldást a Siri korábbi kifejlesztői alkották meg. A Viv Labs nevű cég három alapítója Dag Kittlaus, Adam Cheyer és Chris Brigham egykor még a Siri sikeréért dolgoztak. Kittlaus és Cheyer társalapítói voltak a vállalkozásnak, ami a mobil alkalmazást kifejlesztette és amelyet később az Apple felvásárolt. Brigham pedig egyike volt az első fejlesztőknek.

A Viv mindenképpen egy más szintet jelent majd a Sirihez képest. Az új digitális asszisztens képes lesz a tanulásra. A Viv alkalmas lesz például arra, hogy a vacsora helyszínére tartva javaslatot tegyen az elfogyasztandó borra és egyúttal azt is megmutatja majd, hogy az adott bort a közelben hol lehet megvásárolni. A szakemberek nyílt rendszerben gondolkodnak, amelyhez a különböző cégek csatlakoztathatják a saját adatbázisaikat.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Viv mikor jelenik meg a piacon. Steven Levy, a The Wired szerkesztője azt nyilatkozta, hogy már létezik egy prototípus és a Viv Labs most akarja meggyőzni a programozókat arról, hogy csatlakoztassák a rendszerhez az adatbázisaikat. A cég a különböző szolgáltatások (borvásárlás, repülőjegy-vásárlás stb.) közvetítésével juthat majd bevételhez.

A Siri-t 2011 októberében, az iPhone 4S bejelentésekor mutatták be, és akár üzenetek felolvasására, sőt, diktálásra is használható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!