Berta Sándor

Összefog a Google és a Barnes&Noble

A közeljövőben élesedhet a verseny az amerikai könyvszállítási piacon, az Amazonnak új vetélytársakkal kell szembenéznie.

A Google és a Barnes&Noble együtt próbálja meg felvenni a harcot a kereskedelmi platformmal. Az elképzelés mindenképpen ambíciózus, hiszen az Amazonnak pont az Amerikai Egyesült Államokban van komoly befolyása a könyvkereskedelemre, s ez még akkor is, ha napjainkban már nem kizárólag kiadványokat forgalmaz, hanem számos más terméket is. Bár sok kisebb könyvkereskedő cég kénytelen volt beszüntetni a tevékenységét, a Barnes&Noble nemcsak talpon maradt az elmúlt években, de igyekszik vissza is vágni. Ezért fogott össze a keresőóriással.

A The New York Times arról számolt be, hogy a jövőben, ha valaki a Shopping Express nevű Google-szolgáltatáson keresztül rendel majd meg egy könyvet, akkor még aznap elhozhatja a Barnes&Noble egyik közeli üzletéből. A megoldást egyelőre tesztelik és azt is figyelembe kell venni, hogy a Shopping Express jelenleg csupán három amerikai városban (San Francisco, Los Angeles, New York) érhető el. Ezeken a településeken a Google már msot is néhány óra alatt kiszállítja a megrendelőknek a szupermarketek vagy a gyógyszerterek árucikkeit. A tervek alapján a könyveket először Manhattanben és Los Angeles nyugati részén szállítanák ki.

A Google július elején jelentette be, hogy hamarosan elindítja az egész Amerikai Egyesült Államokat lefedő csomagszállító szolgáltatását. A társaság az Amazon Prime első számú vetélytársává akar válni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!