Berta Sándor

Ősszel érkezhet az új Amazon Kindle Fire HDX

Ráncfelvarráson esett át az Amazon egy évvel ezelőtt piacra dobott táblája, amely új rendszerchipet és Android-verziót kap.

Az Amazon az ősszel piacra dobhatja a Kindle Fire HDX típusú tablet új változatát, amely már a Snapdragon 805-ös lapkájára és az Android 4.4.4 (KitKat) operációs rendszerre épül. Eddig nem voltak konkrét utalások vagy információk az új termékről, azonban nemrég felbukkant az AnTuTu adatbázisában egy új bejegyzés.

Az új eszköz esetében a legnagyobb újdonság a tavaly novemberben bejelentett Snapdragon 805 SoC alkalmazása. Ez a chip a Krait 450-es négymagos, 2,5 GHz órajelű processzorból és az Adreno 420-as típusú grafikus egységből áll. Az Amazon készülékénél a Krait órajele 300 és 2457,60 MHz között változhat.

A többi hardver ugyanakkor alig vagy egyáltalán nem változott az első Amazon Kindle Fire HDX modellhez képest. Az érintőképernyő 8,9 hüvelykes maradt, éppúgy, mint az első generációs készülékeknél, és a felbontás 2560 × 1600 képpont, míg a beépített memória továbbra is 2 gigabájt. Emellett van még egy 1 megapixeles elő- és egy 8 megapixeles hátoldali kamera. Ugyan operációs rendszerként az Android 4.4.4 van megadva, azonban sokkal valószínűbb, hogy az Amazon nem tér el az eddigi bevált gyakorlatától és a táblagépre a saját Fire OS operációs rendszerét telepíti majd fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #2
    We care about reader only!
  • grebber #1
    Erős gép csak kár hogy nincs brutálszép game droidra :(