SG.hu

Egyre többen nézik mobilról a webáruházakat

A magyarok 60 százaléka kettő vagy több eszközt használ a világháló elérésére. A webáruházak látogatóinak jelentős része mobilról érkezik.

Bár Magyarországon az internet penetráció magas, az e-kereskedelem számára még bőven van fejlődési lehetőség - derül ki az eMAG online kereskedő felméréséből . A vásárlóerő szempontjából meghatározó, 18-55 éves lakosság 86 százaléka rendelkezik internet hozzáféréssel, ám mindössze 28 százalékuk szokott rendszeresen termékeket rendelni a világhálón keresztül. Ez a vásárlási forma hamarosan nagyobb népszerűségre tehet szert, hiszen a jelenleg csak offline vásárló válaszadók 29 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szeretné kipróbálni az online vásárlást. A magyarok 45 százaléka vásárolt már elektronikai vagy informatikai terméket online áruházból.

A cég közleménye szerint a megkérdezettek 61 százaléka asztali számítógépen, 57 százaléka mobiltelefonon, 55 százaléka notebookon, 17 százaléka pedig táblagépen keresztül éri el a világhálót. Az internetezők többsége nem elégszik meg egy eszközzel - 36 százalékuk kettőt, 16 százalékuk hármat, 9 százalékuk pedig négyet is használ a fent felsoroltak közül, ami kiválóan szemlélteti az okostelefonok és tabletek terjedését.

Ugyanakkor a mobileszközök szerepe az online vásárlásban egyelőre nem számottevő: a vevők fele asztali számítógépen, 37 százaléka pedig notebookon keresztül adja le rendelését, miközben mobiltelefonról 5 százalékuk, tabletről pedig 3 százalékuk vásárol. Ez a szám várhatóan dinamikus növekedésnek indul a közeljövőben, hiszen a webáruházak látogatói egyre nagyobb arányban érkeznek mobilról - az eMAG esetében ez például meghaladja a 21 százalékot. Okostelefonról a látogatók több mint 17 százaléka, táblagépről pedig több mint 4 százaléka érkezik.

"Az online kereskedelem számára nagy kihívást jelentenek a mobileszközök. A felhasználók egyre több időt töltenek online mobiltelefonokon és tableteken, ám még nem tudatosult bennük, hogy vásárlásra is lehet ezeket használni. A kereskedőkön is múlik, hogy mennyire sikerül olyan mobil felhasználói környezetet teremteniük, amelyben a vásárlók kényelmesen és biztonságosan adhatnak le rendelést" - mondta Iulian Stanciu, az eMAG ügyvezető igazgatója a felmérés kapcsán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!