Berta Sándor

Manipulálja a webes tartalmakat a brit titkosszolgálat

A brit titkosszolgálat számos eszközt fejlesztett ki az online továbbított tartalmak módosítására.

A Government Communications Headquarters (GCHQ) által létrehozott, illetve használt megoldások lehetővé teszik az elektronikus postafiókok ellenőrzését - ez derült ki a Glenn Greenwald oknyomozó újságíró által készített cikkből, ami az Edward Snowden által kiszivárogtatott dokumentumokon alapul. Az eszközöket a GCHQ-hoz tartozó Joint Threat Research Intelligence Group (JTRIG) fejlesztette ki. Mindegyik megoldást kódnévvel látták el.

Az UNDERPASS használatával a titkosszolgálat tetszőlegesen befolyásolhatja az online szavazásokat. A Miniature Hero segítségével lehallgathatók a Skype-beszélgetések, a BADGER lehetővé teszi az e-mailek, míg a WARPARTH az SMS-ek tömeges küldését, a SILVERLORD-dal a videomegosztókon keresztül terjesztett felvételek manipulálhatók, illetve megakadályozható bizonyos videók terjesztése. A GESTATOR nevű szoftver képes mövelni a YouTube- és más videók látogatottságát. A SPRING BISHOP segítségével a kémek megkereshetik a célszemélyek magánjellegű fotóit a Facebookon, az ANGRY PIRATE pedig arról gondoskodik, hogy a célszemély ne jelentkezhessen be a számítógépébe.

Greenwald további kódneveket is közölt: a GATEWAY arra szolgál, hogy meg lehessen növelni egy honlap összforgalmát, a SLIPSTREAM pedig az oldalmegtekintések számát növeli meg. A PREDATORS FACE segít egy adott webszerver elleni célzott DDoS-támadások végrehajtásában, az ELATE biztosítja az eBay online aukcióinak ellenőrzését, míg a CHANGELING lehetővé teszi, hogy valaki hamis személyazonosságot használva küldhessen el egy e-mailt.

Márciusban kiderült, hogy a GCHQ szinte bármilyen eszközt bevet az emberek és a cégek ellen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hawaii #5
    Spóroljunk az erőforrásokkal, mit is kötelező ilyenkor mondani? Ja megvan: Ez színtiszta összeesküvés-elmélet, gyíkemberek, konteó, chemtrail, aztán <tetszőleges személyeskedések tetszőleges sorrendben>...

    Na most, hogy letudtuk a kötelező fajsúlyos érveket, sárdobálást és tisztáztuk, hogy ez még véletlenül sem lehet összeesküvés-gyakorlat szembetűnő megnyilvánulása, javaslom, hogy a továbbiakban csak az szóljon hozzá, aki érdemben is tud. Köszönöm!
  • zola2000 #4
    Én meglepődöm, ga ilyenen valaki meglepődik...
  • halgatyó #3
    Nem ok nélkül tiltakozik az elektronikus szavazás ellen minden értelmes ember.
    Hazugság, aljasság minden mennyiségben.
    Ráadásul a weblapok forgalmának a manipulálására nincs is igazán szükság. A pénzembereik az offshore készáetből annyi pénzt pumpálnak a kedvenc (hazug) tömegmanipuláló mocsadéklapjaikba, amennyit nem szégyellnek.
  • sanyicks #2
    nincs ebben semmi új, az usa hárombetűsei, és az izraeli megfelelőik évek óta ezt csinálják.
  • endrev #1
    Hát a jó édes ***** anyjukat, ****** le a *****, hogy aztán ***** a *********.