Berta Sándor

Egyre széleskörűbb a lakás­automa­ti­zálási szabvány

A tengerentúli IT-óriás a lakásautomatizálás területén a Qualcomm által vezetett csoport tagja lett.

Az AllSeen Szövetséghez tavaly decemberig 23 vállalat csatlakozott, ők vállalták, hogy a Qualcomm által az AllJoyn nyílt forráskódú projekt keretében megosztott technikát fogják használni. A 23 cég között volt a Haier, az LG, a Panasonic, a Sharp, a Cisco, a Harman, a HTC, a Liteon és a Silicon Image. Később tag lett a TP-Link, az AT&T, a D-Link, a Razer és most a Microsoft is. Az együttműködés célja, hogy a csatlakozó gyártók minősített termékei képesek legyenek egymással kommunikálni és emellett készülékirányítási lehetőségeket is kínálnak majd a felhasználók számára.

A Qualcomm, a Microsoft és az AllSeen szövetség többi tagja abból indul ki, hogy a háztartási eszközökkel és más először internethozzáféréssel rendelkező termékekkel (órák, autók stb.) kapcsolatos szabványok gyors bevezetése gyors eredményekhez vezethet. A különböző készülékek és megoldások egy egységes kommunikációs platformon keresztül egymással kompatibilissé tehetők, így a gyártók és a vásárlók biztosak lehetnének abban, hogy a termékeik valóban képesek lesznek egymással kommunikálni. A kooperációnak köszönhetően természetesen a szoftverek fejlesztése is könnyebbé válhat, ugyanakkor egy ideig még biztosan várni kell arra, amíg a hűtőszekrény, a sütő, az autó és az óra egymással adatokat oszt majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #2
    És akkor még itt ez a "jó" hír is! Az energia ára egy irányba nemigen megy. Az pedig a lefelé! ;-)
    http://sg.hu/cikkek/106436/energiafalok-a-halozatba-kotott-eszkozok
  • AgentKis #1
    A hűtőszekrény milyen adata lehet érdekes az órának, vagy az autónak? Ezzel igazából nem a technológia léte vagy nem léte a probléma, hanem hogy a qtyának sem kell ahogyan 15 éve sem kellett már, amikor az első cikkek megjöttek ezekről a rendszerekről. Még a marketingeseknek is nehéz dolguk lesz amikor embereket akarnak majd több munkára (több fizetés -> új hűtő) rávenni ilyen haszontalan dolgokért cserébe... Én ezért 1 perccel sem dolgoznék többet...