MTI

Négy szerencsejáték domaint hozzá­fér­he­tetlenné tesz a NAV

Négy domain alatt fellelhető, engedély nélküli szerencsejáték szervezéssel érintett honlapot érintető elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét elrendelő határozat született június 25-ig - közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) adószakmai sajtóirodája.

Elkezdődött az illegális online fogadási oldalak blokkolása, három ismert oldal várhatóan július közepétől nem lesz elérhető a magyarországi internet­szolgáltatókon keresztül. Az illegális online fogadások miatt elkezdődött a bet-at-home.com, a betclic.com és a hu.sportingbet.com internetes oldalak blokkolása. A NAV tájékoztatása szerint az ideiglenes hozzáférhetetlenné tétel végrehajtását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szervezi és ellenőrzi. A Magyarországon engedéllyel nem rendelkező szervező által nyújtott online szerencsejátékban történő részvétel a játékos saját kockázatára történik - közölte a sajtóiroda, hozzátéve: bírósági eljárásban nem lehet érvényesíteni a játékból vagy fogadásból eredő követelést, kivéve, ha a játékot vagy fogadást hatósági engedély alapján bonyolítják le.

A távszerencsejáték legális szervezésére vonatkozó főbb jogszabály szerint távszerencsejáték a sportfogadás, a kártyajáték vagy a kaszinójáték, ha azt hírközlő eszköz és rendszer útján szervezik. Távszerencsejátékként szervezett sportfogadás az agár- és lóversenyre, valamint sportrendezvényre fogadás. Távszerencsejáték szolgáltatás nyújtásához az állami adóhatóság engedélye szükséges - hangsúlyozza a NAV.

A távszerencsejáték nem liberalizált szerencsejáték, ezért szervezését 100 százalékban a Magyar Állam tulajdonában lévő, szerencsejáték-szervező tevékenység rendszeres folytatására létrehozott gazdálkodó szervezet, továbbá az állami játékszervező kizárólagos tulajdonában lévő gazdasági társaság, illetve az állam többségi részesedésével működő gazdálkodó szervezet végezheti. Az állami játékszervező kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságnak vagy az állam többségi részesedésével működő gazdálkodó szervezetnek legalább 200 millió forint jegyzett tőkével kell rendelkeznie.

A tevékenység gyakorlásának jogát az állam koncessziós szerződésben időlegesen másnak átengedheti. A koncessziós társaságnak ez esetben legalább 200 millió forint jegyzett tőkével kell rendelkeznie. A tárgyévi távszerencsejáték koncessziós díj jogszabályi minimumát a tárgyévre vonatkozó központi költségvetésről szóló törvény határozza meg. A koncesszió időtartama legfeljebb 5 év. A szervező a távszerencsejáték-szervezés engedélyezése iránti kérelemben több játéktípust is megjelölhet. A távszerencsejáték szervezéséhez jogszabály által előírt műszaki-informatikai rendszer biztosítása szükséges - közölte a NAV.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andrevv #19
    Nem csak az a két véglet létezik, ne csak fehér/feketében lásd a világot.
  • Frank99 #18
    a kommunizmus biztos jobb, ugye?
  • Tetsuo #17
    Érdekes, de koncesszió van a legtöbb európai országban, ha nem is minden szerencsejátékra, de van sok egyéb másra is. Pl. hogy spanyoilországban taxis lehess, 100e EUR-t le kell csengetni, Írországban ha kocsmát nyitsz 1 milliót stb. ;-)
  • Andrevv #16
    Aki online szerencsejátékozik, az csak ne panaszkodjon. Ez is olyan mint a cigizés, ha van rá pénzed, akkor azt jelenti, hogy megengedheted magadnak a luxust, tehát jól élsz, nem panaszkodhatsz, hogy nincs pénzed. Ha tényleg nincs pénzed és cigizel vagy szerencsejátékozol, akkor idióta vagy, ez nem vitás.
    Azt hogy a gazdagokkal akarnak most kitolni, én csak díjazni tudom. Azt a rengeteg pénzt költhetnék az emberek valami másra ami az országban marad, vagy legalább egy része. Ha nincs mit csinálj a pénzeddel, akkor inkább menj be a sarki kocsmába és idd halálra magad, hogy a kocsmárosnak is jusson egy kevés a pénzedből ha jó sok alkoholt lebírsz nyomni, és a temetkezési vállalkozónak is. Na meg az örökösök hátha okosabban költekeznek :)
    Aki meg azt hiszi, hogy a kapitalizmus jó dolog, az sem normális.
  • barret #15
    A rendszerváltás előtt is az volt.
  • Frank99 #14
    erről írtam lejjebb.

    Mo diktatórikus állam lett.

    Nagyon szomorú, hogy a zemberek ezt nem látják....
  • bunny #13
    Az emberi szabadság lényege, hogy szabad hülyének is lenni. Lekorlátozni az oldalak elérhetőségét az cenzúra, amivel a diktatúrák élnek. Ha valóban óvni akarnák az embereket, akkor felvilágosító kampány kell mint a dohányzás, alkohol stb ellen. Amerikában se működött az alkohol tilalom.
    Sajnos -vagy hála istennek- az épp most 25 éve eltűntetett vasfüggöny előtti időszakra már egyre kevesebben emlékeznek, bár annak a vége már roppant laza volt. Ajánlom kötelező olvasmányként az 1984-et Orwelltől annak is aki már olvasta régen. Megdöbbentő párhuzamokat lehet vonni a mai politika és a leírtak között (nem csak Mo-on) miközben az ember olvassa.
  • Bakkertakker #12
    99,9%-a nem ismeri.
  • nextman #11
    Hozzatennem, hogy bar ezeket az oldalakat tiltolistara teszik, ugyanazt a szolgaltatast nem akarjak es nem is kepesek nyujtani.
    Melyik szerencsejatek.zrt weoldalon lehet pl. arra fogani, hogy Suarez fog -e harapni valamelyik meccsen? Vagy hogy mi lesz a pontos vegeredmeny? Hany szabadrugas lesz?

    Itt egy meccsel kapcsolatosan arra lehet fogadni, hogy 1,2,x lesz a vege. Szanalom.
  • M2 #10
    Mondjuk én első percüktől kezdve rühellem a Fidesz nevű bűnszervezetet, de ebben speciel igazuk van.
    A sportfogadás egy átverés, amivel emberektől csalnak ki pénzeket. Akkor már csinálja inkább a magyar állam és növelje a bevételeit (amit persze ellopnak de ezt most hagyjuk).